CRKVAPAPA FRANJO

Papa Franjo današnji Angelus održao s bolničkog balkona: Molimo za sve bolesne!

“U proteklim danima provedenim u bolnici, iskusio sam koliko je važna zdravstvena skrb, dostupna svima”, rekao je papa Franjo.

Papa Franjo je održao nedjeljni Angelus iz bolnice Gemelli

Papa Franjo je održao nedjeljni Angelus iz bolnice Gemelli i poručio kako je zahvalan svima na bliskosti, podršci i molitvama, a zatim se osvrnuo na današnje Evanđelje.

Papin nagovor donosimo u cijelosti:

Draga braćo i sestre, dobar dan!

Sretan sam što mogu nastaviti ovaj susret na kojem molimo Anđeo Gospodnji i ovdje iz Poliklinike Gemelli. Hvala svima: osjetio sam vašu bliskost i snagu vaših molitava. Hvala od srca! Evanđelje koje se čita u današnjoj liturgiji navodi kako su učenici, koje je poslao Isus, „mnoge nemoćnike mazali uljem i oni su ozdravljali“ (Mk 6, 13). To „ulje“ nas podsjeća također na sakrament bolesničkog pomazanja, koje osnažuje duh i tijelo. Ali to „ulje“ je također slušanje, bliskost, brižnost, nježnost onoga koji brine o bolesnoj osobi: ono je kao nježan dodir koji pomaže, umanjuje bol i pridiže.

Svima nam je, prije ili kasnije potrebno to „pomazanje“ bliskosti i nježnosti i svi ga možemo udijeliti nekom, posjetom, telefonskim pozivom, ispruženom rukom prema potrebitom. Sjetimo se da na Posljednjem sudu – Matej, 25. poglavlje – jedna od stvari koju će nas se pitati jest bliskost bolesnima.

U ovim danima provedenim u bolnici, iskusio sam još jednom koliko je važna zdravstvena skrb, dostupna svima, kao što je to u Italiji i u drugim državama. Besplatna zdravstvena skrb, koja će osigurati dobru službu dostupnu svima. To dragocjeno blago ne smijemo izgubiti. Moramo ga zadržati! A u to moramo svi ulagati napore, jer je to na korist svima i zahtijeva doprinos sviju.

I u Crkvi se dogodi katkad da neka zdravstvena ustanova, zato što se njome nije baš najbolje upravljalo, ne stoji baš dobro financijski, i prvo što padne napamet jest prodati je. Ali poziv, u Crkvi, nije imati novca, nego vršiti službu, a služenje je uvijek besplatno. Ne zaboravite to: spašavati besplatne ustanove.

Želim izraziti svoje poštivanje i ohrabriti sve liječnike, zdravstvene djelatnike i osoblje iz ove i drugih bolnica. Njihov je posao težak! Molimo za sve bolesne. Ovdje je nekoliko mališana mojih prijatelja bolesnika… Zašto djeca pate? Zašto djeca pate – to je pitanje koje nas dira u srce. Valja ih pratiti molitvom i moliti za sve bolesne, posebno za one koji se nalaze u najtežem stanju. Neka se nikoga ne ostavi samog, neka svatko primi ulje slušanja, bliskosti, nježnosti i pomoći. Molimo to po zagovoru Marije, naše Majke, Zdravlja bolesnih.

Nakon molitve papa Franjo je rekao kako je u ovim posljednjim danima molio za Haiti, zbog ubojstva njihovog predsjednika, a tamošnjim stanovnicama iskazao bliskost i nadu za mirom.

franjo

www.medjugorje-news.com

Izvor
laudato.hr

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er