VJERA I DUHOVNOST

Ovo su laži kojima nas demoni svakodnevno žele udaljiti od Boga

Mislimo da će nas demoni ostaviti na miru ako o njima ne govorimo i ne razmišljamo. Istina je da ih možemo ignorirati, ali demoni nas nikada ne ignoriraju ni u jednom trenutku.

Čujmo od svetog Petra o demonima i našoj potrebi da uvijek budemo budni: „Vaš protivnik, đavao, obilazi kao ričući lav tražeći koga da proždere. Oduprite mu se, čvrsti u svojoj vjeri.” (1Pet 5,8-9) Stoga je naivno misliti da smo sigurni samo zato što ne želimo čuti niti razmišljati o đavlu i njegovim demonima. Naprotiv, demoni su uvijek zauzeti, promatraju nas s intenzivnom mržnjom, potpuno odlučni i odlučni da nas dovedu da podijelimo njihovu sudbinu u paklu.

Budući da bijeda uvijek traži društvo, intenzivna bijeda demona tjera ih da neumorno rade kako bi nas učinili svojim suputnicima u vatri pakla. Jedan od načina na koji rade za naše vječno prokletstvo je da nam priopće svoj način razmišljanja. Vidimo elemente ovog načina razmišljanja u Marku 1:21-28. Demon prvi priznaje Isusovo veličanstvo i svetost, “Znam tko si – Svetac Božji.” Ali ovo je samo iznuđeno priznanje samo riječima. Demon nije spreman ili voljan podložiti se Isusu u ljubavi. Prkosno je i ne pokorava se lako Isusovim riječima: “Nečisti ga duh zgrči i uz glasan krik izađe iz njega.”

I mi počinjemo pokazivati ​​način razmišljanja demona kada priznajemo Isusa samo svojim riječima, ali mu se opiremo u svojim djelima. Borimo se da se slobodno podložimo Isusu jer smo povjerovali u mnoge laži koje su demoni izravno ili neizravno usadili u naše umove i srca kroz svijet i pale muškarce i žene. Evo nekih od tih laži, piše Catholic Exchange.

Vezani članci

Govore nam da u našim grešnim izborima postoji nešto dobro i korisno za nas. Oni nas tjeraju da se usredotočimo na prolazne dobrobiti naših grijeha dok ignoriramo vremenite i vječne posljedice. Oni to danas čine tako što nam govore da budemo tolerantniji i manje kruti u suočavanju s grijehom.

Govore nam da je toleriranje grijeha zapravo neosuđivanje i da je najviša vrlina koju danas možemo prakticirati tolerirati sve.

Govore nam da nas Isus ne voli cijelo vrijeme. Lažu nam da moramo ili zaslužiti Njegovu ljubav prema sebi ili dokazati da smo dostojni ljubavi. Također nas uvjeravaju da je Isus došao uništiti nas, a ne priopćiti nam svoj život i svetost.

Govore nam da će dobivanje ljudske ljubavi, materijalnih dobara i postignuća zadovoljiti našu glad za ljubavlju. Oni nas mame da krenemo u potragu za beskrajnim užicima i novinama.

Govore nam da je Bog lažac i da se ne možemo stvarno pouzdati u Njega ili u Njegove riječi upućene nama. Ovo je prastara laž koju je Sotona koristio u vrtu Edena, “Bog zna da će vam se oči otvoriti u trenutku kad to pojedete i bit ćete kao bogovi.” (Post 3,5) Ovu laž slušamo i danas u ideji da se više ne možemo pouzdati u Božje riječi upućene nama ili u snagu Njegove milosti. Uvjeravajući nas da Bogu nisu na srcu naši najbolji interesi, govore nam da se više ne možemo oslanjati na Njegova obećanja. Dakle, moramo ponovno tumačiti i “ažurirati” Božju riječ kako bi odgovarala našem trenutnom ukusu i preferencijama.

Govore nam da naši postupci nemaju posljedice. Možemo činiti što god hoćemo i Bog će razumjeti. Tu laž vidimo u ideji da osobe istoga spola mogu sklopiti građansku zajednicu, upustiti se u spolne odnose kao par, doći u Crkvu kao par i dobiti poseban neliturgijski blagoslov kao pojedinci. Kako su pametni i inovativni demoni!

Govore nam da usrdna molitva, kajanje za naše grijehe, vršenje volje Božje s ljubavlju, svjedočenje Isusa, štovanje i služenje Bogu više nisu moderni i zapravo beskorisne stvari. Pokušavaju nas obeshrabriti u našim duhovnim životima ukazujući na borbe i teškoće s kojima se suočavamo u životu.

Zlodusima se možemo oduprijeti samo ako znamo istinu o Božjoj riječi upućenoj nama, volimo tu istinu i postupamo po njoj, kada imamo Isusa prisutnog u nama po Euharistiji. Zlodusima se možemo oduprijeti ako redovito ispovijedamo svoje grijehe u sakramentu ispovijedi i tražimo od Boga Njegove milosti cijelo vrijeme. Naposljetku, možemo se oduprijeti demonima ako imamo istinsku i nježnu pobožnost prema Mariji, Majci božanske milosti.

Ne budimo naivni kada je riječ o demonima i njihovim djelovanjima. Nemojmo se također bojati govoriti o njima i razmišljati o njima i o tome kako pokušavaju projicirati svoj način razmišljanja na nas. Po Božjoj milosti koja se nudi u svakoj Euharistiji, počnimo se već danas odupirati zlodusima i odbacimo njihov način razmišljanja kako bismo mogli imati istinski mir u ovom životu i u životu koji dolazi.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er