CRKVAPAPA FRANJO

Ovo je molitvena nakana pape Franje za veljaču

Molitvena nakana pape Franje za mjesec veljaču je za neizlječivo bolesne. “Kada neki ljudi govore o terminalnim bolestima, često brkaju dvije riječi: neizlječivo i nepodnošljivo. Ali oni nisu isti”, rekao je Sveti Otac u videu objavljenom 30. siječnja.

“Čak i kada su male šanse za izlječenje, svaka bolesna osoba ima pravo na medicinsku, psihološku, duhovnu i ljudsku pomoć”, rekao je i dodao: “Ponekad ne mogu govoriti; ponekad mislimo da nas ne prepoznaju. Ali ako ih uzmemo za ruku, znamo da su u vezi s nama.” Papa Franjo istaknuo je kako “ozdravljenje nije uvijek moguće”, ali da se “uvijek možemo brinuti za bolesnu osobu, paziti je”.

Papa je citirao sv. Ivana Pavla II., koji je govorio: “Izliječi ako je moguće; uvijek pazi.” “I tu na scenu stupa palijativna skrb. Ona pacijentu jamči ne samo medicinsku skrb nego i ljudsku pomoć i blizinu”, rekao je Papa. Sveti je Otac istaknuo kako “obitelji ne bi trebale biti prepuštene same u ovim teškim trenucima”. “Njihova uloga je odlučujuća”, rekao je. “Potreban im je pristup odgovarajućim sredstvima kako bi pružili odgovarajuću fizičku, duhovnu i društvenu podršku.”

Završio je molitvom: “Molimo se da neizlječivo bolesni i njihove obitelji uvijek dobiju potrebnu medicinsku i ljudsku skrb i pomoć.”

Vezani članci

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er