CRKVAPAPA FRANJO

Papa Franjo: Zaustavite rat na Bliskom istoku!

Nakon molitve Anđeoskoga pozdravljenja papa Franjo se spomenuo patnje ljudi u Palestini i Izraelu koje svakodnevno nosi u srcu. Potaknuo je da se nastave pregovori u svrhu prekida vatre i oslobađanja talaca, te kako bi civilno stanovništvo dobilo potrebnu humanitarnu pomoć

Zar se stvarno misli da se bolji svijet može izgraditi na taj način? Uistinu se misli da je moguće postići mir? Dosta, molim vas! Recimo svi ‘dosta’, molim vas! – snažan je poticaj koji je papa Franjo uputio vjernicima u nedjelju, 3. ožujka, nakon molitve Anđeoskoga pozdravljenja. Poticaj pun boli koju svakodnevno nosi zbog patnje stanovništva u Palestini i Izraelu uzrokovane neprijateljstvom, kao i u napaćenoj Ukrajini gdje – kako je rekao – svaki dan umre mnogo ljudi, piše Vatican News.

Poticaj za nastavak pregovora

Tisuće mrtvih, ranjenih, raseljenih, te golema razaranja, uzrokuju bol, i to sa strašnim posljedicama za male i bespomoćne – istaknuo je rimski biskup koji se nada da će pregovori koji se vode u Kairu uspješno završiti.

Potičem nastavak pregovora kako bi se odmah postigao prekid vatre u Gazi i cijeloj regiji, kako bi taoci bili odmah oslobođeni i vraćeni svojim voljenima koji ih očekuju sa zebnjom, te kako bi civilno stanovništvo moglo imati siguran pristup potrebnoj i hitnoj humanitarnoj pomoći.

Vezani članci

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er