MOLITVE

Molitva u smrtnom trenutku

Molitva u smrtnom trenutku

O Gospodine, Bože moj, od ovog trenutka prihvaćam s dobrom voljom, kao nešto što dolazi iz tvoje ruke, kakvu god mi smrt želiš poslati, sa svom njezinom tjeskobom, boli i tugom.

Isuse, Marijo i Josipe, dajem vam srce i dušu.

Isuse, Marijo i Josipe, pomozite mi u mojoj posljednjoj agoniji.

Isuse, Marijo i Josipe, neka spavam i počivam u miru s vama.

Molitva za sretnu smrt

O moj Stvoritelju i Oče, molim te za najvažniju od svih tvojih milosti: onu konačne ustrajnosti i svete smrti. Unatoč činjenici da sam jako zloupotrijebio život koji si mi dao, daj mi milost da ga od ovog trenutka dobro živim i završim u tvojoj svetoj ljubavi. Pusti me da umrem kao što su umrli sveti patrijarsi, napuštajući ovu suznu dolinu bez tuge, da odem i uživam vječni počinak u svojoj pravoj domovini.

Pusti me da umrem kao što je to učinio slavni sveti Josip, u pratnji Isusa i Marije, izgovarajući ta najslađa imena, koja se nadam veličati u vijeke vjekova. Pusti me da umrem kao što je umrla Bezgrješna Djevica, u najčišćoj ljubavi i sa željom da se sjedinim s jedinim predmetom svoje ljubavi. Pusti me da umrem kao Isus na križu, potpuno poistovjećen s voljom Oca i pretvoren u holokaust radi ljubavi.

Isuse, prihvativši smrt za mene, daj mi milost smrti u činu savršene ljubavi prema tebi. Sveta Marijo, Majko Božja, moli za mene sada i na času moje smrti. Sveti Josipe, moj oče i gospodine, izdejstvuj mi milost da umrem kao jedan od pravednika. Amen

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er