Uncategorized

Održan 18. Molitveni sabor za nerođenu djecu: “Gospa u Međugorju poziva na mir”

Osamnaesti nacionalni Molitveni sabor za nerođene održan je u pavlinskom samostanu Svetice na temu “Gospa u Međugorju poziva na mir”, stoga se ove godine posebno molilo da na obitelji u nemirima današnjice, po Gospinom zagovoru, siđe Kristov mir.

Sudjelovale su udruga “Betlehem” s podružnicama iz jedanaest hrvatskih gradova, udruga “40 dana za život”, te oko šesto sudionika, među kojima je bilo mnoštvo djece, javlja cross-press.net.

Na prijepodnevnom programu su stajale krunica, klanjanje s euharistijskim blagoslovom, te sveta misa, a nekoliko svećenika je stajalo na raspolaganju za sakrament ispovjedi.

U popodnevnom djelu je pater Glogović, osnivač molitvenog sabor i prior samostana Svetice, održao katehezu o kulturi života, zaštiti života, te o Mariji, Kraljici mira.

O projektu “Najmanji među nama” govorila je Ljubica Oršić (radi se o grobnicama za nerođenu djecu, koje bi diljem Hrvatske bile trajni spomenici životu). Vedran Politeo i Ante Čaljkušić su govorili o akcijama udruge “40 dana za život” i jednom velikom filmskom projektu za život.

Svoje svjedočanstvo dali su Ljiljana Čosić o svojoj bebi koja je umrla prije nego se rodila, zatim Ana Kuklek o kćeri koja je umrla sa dvanaest godina, te Anastazija i David Mavri iz Slovenije, kojima medicina nije uspjela pomoći dobit djecu, ali vjera i molitva jesu.

Više desetaka slika Gospe Međugorske je dano obiteljima u težim životnim okolnostima, a oni će ih prosljeđivati dalje. Na kraju molitvenog sabora je pater Glogović, zajedno s roditeljima, pred tabernakulom i slikom Blažene Djevice Marije blagoslovio djecu. Svi sudionici su stavljeni pod zaštitu Majke Isusove, tako da su moleći i pjevajući naizmjence bili pokrivani plaštem napravljenim po liku plašta Gospe Guadalupske.

Neposredno uz pavlinski samostan se gradi pro-life centar, a otvara se i nova kuća u kojoj su tri majke s djecom iz Ukrajine već našle utočište.

hkm.hr

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er