CRKVAVIJESTI

Odluka Vatikana: Idući mjesec možete dobiti potpuni oprost

Odluka Vatikana: Idući mjesec možete dobiti potpuni oprost ako posjetite baku ili djeda Papa Franjo je više puta tijekom svojeg pontifikata u fokus stavljao starije osobe nazvavši ih sponom “koja povezuje naraštaje kako bi se mladima prenijelo iskustvo života i vjere”.

Papa Franjo je u siječnju najavio da će Crkva ove godine proslaviti prvi Svjetski dan baka i djedova i starijih osoba. Kao datum proslave je odabran 25. srpnja jer je vremenski blizu blagdanu sv. Joakima i Ane, Isusova djeda i bake (26. srpnja).

Budući da je dotad ostalo još manje od mjesec dana možda će vas zanimati posebne milosti koje se mogu dobiti taj dan, a koje odražavaju Papinu privrženost starijim osobama.

Apostolska pokorničarna u svojem je Dekretu objavila kako 25. srpnja potpuni oprost mogu dobiti oni koji, uz druge uobičajene uvjete, “posvete adekvatno vrijeme da uživo ili virtualno posjete svoju stariju braću i sestre u potrebi ili poteškoći (kao što su bolesni, napušteni, onemoćali i tomu slično)”.

Ako se vaše bake ili djedovi ubrajaju u tu skupinu, možete iskoristiti ovu milost koju Crkva pruža kako bi ih razveselili i dobili oprost za vremenite kazne. Dakako, ova mogućnost se ne ograničava samo na one s kojima smo rodbinski povezani, pa vas Crkva ohrabruje i da posjetite, primjerice, starački dom ili možda jednostavno nekoga od svojih starijih susjeda.

Oprost mogu dobiti i oni koji 25. srpnja budu sudjelovali “na svečanoj proslavi koju će predvoditi Sveti Otac Franjo u papinskoj bazilici u Vatikanu ili na različitim drugim svečanostima koje će se održati diljem svijeta”, kao i “stariji i bolesni i svi oni koji, u nemogućnosti da napuste svoje domove zbog ozbiljnog razloga, budu duhovno sjedinjeni sa svetim slavljima Svjetskog dana, nudeći Milosrdnom Bogu svoje molitve, boli ili životne patnje, posebice tijekom izravnih prijenosa”.

Papa Franjo je više puta tijekom svojeg pontifikata u fokus stavljao starije osobe nazvavši ih sponom “koja povezuje naraštaje kako bi se mladima prenijelo iskustvo života i vjere”.

“Važno je da se bake i djedovi susreću s unucima i da se unuci susreću s djedovima i bakama, jer – kako kaže prorok Joel – bake i djedovi će sanjati pred svojim unucima, imat će snove [velike želje], a mladi, uzimajući snagu od svojih djedova i baka ići će dalje kroz život prorokujući”, kazao je Papa u siječnju najavljujući Svjetski dan baka i djedova i starijih osoba.

www.medjugorje-news.com

Izvor
bitno.net
Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er