CRKVASVIJET

Obnovljen Privremeni sporazum između Svete Stolice i Kine

Obnovljen Privremeni sporazum između Svete Stolice i Kine Nakon odgovarajućih konzultacija i procjena, dvije su se strane složile da se produži, na još dvije godine, valjanost sporazuma koji je prvi put potpisan 2018. godine.

Sveta Stolica namjerava nastaviti smjeran i konstruktivan dijalog kako bi se poduprlo poslanje Katoličke Crkve i dobrobit kineskoga naroda, piše Vatican News.

Sveta Stolica i Narodna Republika Kina složile su se, nakon odgovarajućih konzultacija i procjena, da na još dvije godine produže valjanost Privremenoga sporazuma o imenovanju biskupā, potpisanoga 22. rujna 2018. i prvi put obnovljenoga 22. listopada 2020. godine – izvijestio je Tiskovni ured Svete Stolice.

Vatikanska strana – stoji potom u priopćenju – namjerava nastaviti smjeran i konstruktivan dijalog s kineskom stranom, u svrhu plodonosne provedbe spomenutoga sporazuma i daljnjega razvoja bilateralnih odnosa, kako bi poduprla poslanje Katoličke Crkve i dobrobit kineskoga naroda.

Papa Franjo je u jednom intervjuu, danom u srpnju za agenciju Reuters, izrazio nadu da bi se sporazum mogao obnoviti u listopadu ove godine. Sporazum dobro ide – rekao je govoreći o imenovanjima biskupā – iako se sporo ide, „u kineskom stilu“ – dodao je – jer Kinezi imaju taj osjećaj za vrijeme da ih nitko ne požuruje. Osim toga, i oni imaju problem, jer lokalne vlasti s Katoličkom Crkvom postupaju na različite načine i nije u svakoj regiji te zemlje ista situacija – rekao je papa Franjo.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Također pročitajte
Close
Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er