ZANIMLJIVOSTI

Ne želite aplikaciju koja će pratiti vaš Covid19 status? Pa i ne trebate, Google i Apple vas već prate i implementiraju tehnologiju.

Nova tehnologija nadopunjuje ranije implementiranu tehnologiju praćenja koja je dostupna na svim pametnim telefonima koji koriste iOS i Android operativne sustave.

Već odavno svi smartphonei imaju u sebi integriran GPS lokator, pa naravno mikrofon koji sve uporno sluša i bilježi u bazu podataka. U koliko ste korisnik društvenih mreža, zasigurno vam se dogodilo da ste u kontaktu s nekom osobom imali uskoro i “Friend suggestion” na FB ili Instagramu. U koliko ste u društvu diskutirali o nekom filmskom naslovu, uskoro ste imali taj film kao suggestion da pogledate kao reklama na vašem mobilnom uređaju.

Posjetili ste neku atraktivnu lokaciju, također vas vaš mobilni uređaj obavještava tko je i kada od vaših društvenih prijatelja bio tu i s kim. Jednostavno već par godina vas vaš mobilni uređaj prati i koristi navedenu implementiranu tehnologiju.

Dobili ste novi mobilni uređaj. Pri prvom korištenju morali ste prihvatiti “uvjete korištenja” od kojih 99% korisnika nije ni pročitalo što piše u uvjetima korištenja. Upravo ste tada prihvatili sve ovo gore navedeno, a da toga niste ni svjesni. Dan danas se javljaju teorije s Covid19 vakcinom u kojoj se skreće pozornost na čipiranje ljudi. Nema potrebe jer ste upravo preko mobilnog uređaja čipirani kojeg već posjedujete.

Vezani članci

Sjećate se u aferi sa premijerom Hrvatske Ivom Sanaderom kad je u jednom restoranu u Zagrebu prije razgovora izvadio bateriju iz mobilnog uređaja? Tada kao premijer je znao što čini. Pa iza toga afera “Prisluškivanje” pa nedavno javna potvrda Milorada Dodika da prisluškuje oporbu i da je to uobičajen čin svake vlade da zna što oporba radi. Ni mi nismo nikakva iznimka. Nas ne prisluškuje Vlada, nas prisluškuju Google i Apple, 2 američke vodeće tvrtke i Bog sam zna da su dostupni CIA ti naši podaci ako im budu trebali.

Nije problem CIA, problem je što neka vodeća tvrtka za proizvodnju neke robe može otkupiti od njih ta implementirana prava. Onda nekad pretražujete neku stvar na internetu, i ta vam se stvar nudi par dana kao reklama! Recimo televizor ste pretraživali kao zainteresirani za kupovinu, a deset dana vam pri surfanju upravo vam se televizori reklamiraju po mobitelu. Baš čudno, zar ne???

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er