CRKVAVJERA I DUHOVNOST

Obitelj je slika Presvetog Trojstva u svakodnevnom životu

Obitelji, samo hrabro kroz život. Vi ste slika Presvetog Trojstva na zemlji te vaša ljubav između muža i žene i roditelja prema djeci je božanski život i kraljevstvo Božje u svijetu. Jači ste nego mislite. Volite se i bit ćete sveti i rađati ćete svece. Ova vremena vas trebaju. Trebaju svetaca više nego ikada. I bit će ih, sigurno će ih biti. Pročitajte objavu koju je na svojem Facebook profilu postavio karmelićanin Krešimir Josip Bahmec.

Ove subote ste hodali za život, u nedjelju ćete hodati za uskrsnuće. Svaki hod za život je uvreda smrti koja ne podnosi život. Smisao života je zajedništvo i služenje a smisao smrti sebičnost i non serviam kako reče Lucifer prema Tradiciji. U Jeremija 2, 20 narod Izraela govori non serviam (neću služiti, robovati). Reći ne životu jest reći Stvoritelju ne želim tvoj život, ne želim tvoj plan niti tvoju volju za svoj život.Reći ne životu jest reći Stvoritelju ne želim tvoj život, ne želim tvoj plan niti tvoju volju za svoj život.

Čovječanstvo je stvoreno na sliku Božanskog Trojstva

Ova nedjelja je nedjelja Presvetog Trojstva. U dokumentu Međunarodne Teološke Komisije “Zajedništvo i služenje” u broju 43. piše kako je čovječanstvo stvoreno na sliku Božanskog Trojstva. U broju 39. stoji kako brak čini uzvišenu formu zajedništva ljudskih osoba i jednu od najboljih analogija trojstvenog života.

trojstva

“Kada muškarac i žena sjedinjuju svoja tijela i duh sa stavom potpunog otvaranja i darivanja sebe, stvaraju jednu novu sliku Božju…katolička tradicija govori o braku kao eminentnom putu svetosti”! (br. 39)Ljubav između muža i žene i roditelja prema djeci je božanski život i kraljevstvo Božje u svijetu.

Obitelji, samo hrabro kroz život. Vi ste slika Presvetog Trojstva na zemlji te vaša ljubav između muža i žene i roditelja prema djeci je božanski život i kraljevstvo Božje u svijetu. Jači ste nego mislite. Volite se i bit ćete sveti i rađati ćete svece. Ova vremena vas trebaju. Trebaju svetaca više nego ikada. I bit će ih, sigurno će ih biti.

www.medjugorje-news.com

Izvor
hkm.hr
Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er