VJERA I DUHOVNOST

Nauči da dom nije mjesto gdje moraš pokazivati neko drugo lice

Nauči da dom nije mjesto gdje moraš pokazivati neko drugo lice. Nauči se ne zadržavati nigdje gdje ne vidiš trunku poštovanja. Iskrenosti. Ljubavi.

Vjeroučitelj, urednik, pisac, suprug i otac šestero djece, Mario Žuvela na svojim je društvenim mrežama objavio poticajnu objavu u kojoj poručuje kako je život prekratak da bismo vrijeme provodili ondje gdje nas netko ne želi, družili se s onima kojima nije stalo do nas i uporno kucali na ona vrata koja nisu namijenjena nama. Njegovu objavu sa portala hkm.hr prenosimo u cijelosti.

Znaš li kako otkriješ da vrata na koja pokucaš nisu tvoja? Jednostavno, ako ti ih ne otvore, nisu tvoja. Idi dalje. Život je prekratak da ovo malo vremena što imaš stojiš negdje gdje nisi poželjan. Gdje te ne traže. Gdje te ne trebaju. Neki će ti reći da samo tako pokazuješ da ti nije stalo. Zapravo i pokazuješ da ti nije stalo. Ali da ti nije stalo do tebe. A zatvorena vrata su i više nego očiti znak.

Pođi negdje drugdje.

Nauči se ne zadržavati nigdje gdje ne vidiš trunku poštovanja. Iskrenosti. Ljubavi. Nauči da dom nije mjesto gdje moraš pokazivati neko drugo lice. Nisu riječi one koje pokažu što netko misli o tebi. Djela govore mnogo više. Odmah osjetiš kad si negdje suvišak. I znaš da ti je potražiti neko drugo mjesto. Nemoj se puno dvoumiti. Poštovanje je važno kao i zrak. Idi tamo gdje te poštuju. To je minimum koji duguješ sebi.

Vezani članci

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button