CRKVASVECIVJERA I DUHOVNOST

Neraspadnuti sveci u Hrvata uistinu ostavljaju bez teksta

Zbirka relikvija u Vodnjanu kao i Vodnjanska Sveta Tijela, tijela neraspadnutih svetaca nalaze se u crkvi Sv. Blaža u Vodnjanu u Hrvatskoj i apsolutni su fenomen koji je zaprepastio znanstvenike koji nemaju do dana današnjeg objašnjenja za ono što se tamo može vidjeti.

Da bi zaštitio zbirku od uništenja tijekom invazije postrojba Napoleona Bonapartea, Gaetano Gresler, akademski slikar, sklonio je ovu zbirku iz mjesta pokraj Venecije u Vodnjan godine 1817. gdje stoji do današnjeg dana.

Vodnjan je poznat u svijetu po ovo zbirci čudesnih relikvija, a zanimljivo je da hrvatski narod u većini uopće ne zna kakvo blago im je dano. U zbirci se nalazi ukupno 370 relikvija od 250 kršćanskih svetaca. Među njima se nalaze i neraspadnuta tijela svetih, Svete Nikoloze Burse, Svetog Ivana Olina, Svetog Leona Bemboe, Svetog Pavla nadbiskupa carigradskog, što predstavlja znanstveni fenomen ili čudo stotinama godina.

Ovo jedinstveno blago relikvija nalazi se u prostorijama bivše sakristije. To je najveća zbirka u Hrvatskoj i jedna od najvećih u Europi. Svake godine tisuće posjetitelja posjećuju i hodočaste na ovo mjesto.

Naime, tijekom povijesti Katoličke Crkve, tijela mnogih svetaca ekshumirana su nakon smrti te pronađena neraspadnuta. Obično se nakon smrti naša tijela prirodno raspadaju, ali ne i kod nekih svetih.

Postoje sveci koji su bili izloženi tolikoj svetosti da je Bog sačuvao njihova tijela nama na svjedočanstvo i stotinama godina poslije smrti. Ili samo neke dijelove tijela. A znanost je kod ovog fenomena potpuno zbunjena i kod mnogih svetaca nemaju objašnjenje za neraspadanje njihova tijela, tako je i s relikvijama i tijelima u Vodnjanu u Hrvatskoj.

Tijela u Vodnjanu nisu balzamirana niti ikada bila hermetički zatvorena. Pored tijela sačuvana je i odjeća u kojoj su sveci pokopani, a nalaze u staklenim ljesovima izloženi javnosti! Znanstvenici još ne mogu objasniti, što je spriječilo raspadanje, ali vjera može. Riječ je o neraspadljivosti Božjeg hrama, našeg tijela koje je hram Božji, pa nam ova neraspadnuta tijela svetih ljudi svjedoče samo jedno! Nemoguće je u stanje raspada dovesti ono što je Božje i vječno.

www.medjugorje-news.com/dnevno.hr

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er