CRKVAVJERA I DUHOVNOST

NEMOJ ČEKATI, pošalji svog anđela čuvara Padre Piju! Evo i zašto…

Dvije mlade djevojke živjele su u susjednim kućama u San Giovanni Rotondu. Bile su prijateljice pa su se odlučile družiti te je jedna od njih otišla prespavati u susjednu kuću. Dugo su razgovarale pred odlazak u krevet, a najzanimljivija tema koje su se dotakle bila je poznata osoba koja je živjela u njihovom gradu. Naravno, radilo se o Padre Piju.


Djevojke su bile u godinama kada je vjera počela sve više utjecati na njihove živote, a nedavno su čule kako svetac ima poseban odnos s anđelima. Raspravljale su o tome može li zaista bilo tko zatražiti od svog anđela čuvara da prenese poruku Padre Piju.


Bila je to prilika koju nisu htjele propustiti. Jedna od njih je rekla: “Poslat ću mu svog anđela čuvara da izmoli ozdravljenje mog ujaka”, dok je druga po zaštitniku odlučila poslati nakanu za svog bolesnog rođaka.


Sljedećeg jutra, nakon Svete mise, djevojke su otišle u sakristiju kako bi primile blagoslov Padre Pija. Na njihovo iznenađenje, svetac je izgledao kao da je ljut na njih. Rekao im je da su ga njihovi anđeli čuvari držali budnim: “Čitavu ste noć po anđelima slale svoje nakane, nisam oka sklopio!”

No, Padre Pio nije bio srdit na njih, samo im je htio dati do znanja da njihovi anđeli zaista prenose poruke. Znamo to po svjedočanstvu Carmele Marocchino, njegove duhovne kćeri. Ona je jedne večeri Padre Piju htjela poslati poruku po svom anđelu čuvaru, ali to nije učinila bojeći se da će ga omesti u odmoru. Kada mu je to ispričala, svetac joj je rekao: “Možeš mi poslati svog anđela čuvara u bilo koje doba dana ili noći, uvijek ću ga rado primiti.”


Slično je iskustvo doživio i Kevin Hale. Amerikanac iz Chicaga posjetio je San Giovanni Rotondo u siječnju 1965. i otišao na misu Padre Pija već prvog dana u 5 sati ujutro. Kada je svetac tijekom euharistijskog slavlja skinuo rukavice, Kevin je jasno mogao vidjeti rane na njegovim dlanovima. Sljedećeg je dana otišao kupiti raspelo u jednom od dućana i odlučio ga ponijeti na sljedeću ranojutarnju misu.

Nakon što je ona završila, Amerikanac je došao u sakristiju gdje je Padre Pio pojedinačno blagoslivljao prisutne. Kada je došao red na njega, ispružio je ruke u kojima je držao raspelo. Svetac mu je pristupio, prvo blagoslovio pa zatim poljubio raspelo, a potom ga prislonio na Kevinove usne kako bi i on učinio isto. Gost iz daleke zemlje iskoristio je priliku i poljubio dlan Padre Pija nakon čega je osjetio jak i sladak miris, sličan cimetu i ružama. Taj ga je miris pratio gotovo sat vremena.


Tu je noć Kevin, prije odlaska na počinak, odlučio zamoliti svog anđela čuvara da posjeti Padre Pija i prenese mu njegove duhove potrebe. Sljedeće večeri priključio se mještanima i hodočasnicima koji su došli na trg pred samostan kako bi Padre Piju poželjeli laku noć.


Svetac je izišao na prozor svoje sobe, blagoslovio sve prisutne, a potom im se kratko obratio na talijanskom jeziku. Kako ga Kevin nije razumio, zamolio je ženu koja je stajala do njega da mu prevede što je Padre Pio rekao. Kazala mu je kako se svetac zahvalio svima što su došli i poželjeli mu blagoslovljen odmor jer ga je čitavu prethodnu noć anđeo čuvar jednog Amerikanca držao budnim.

(Padre Alessio Parente: “Mandami il tuo angelo custode” / D. Allen: “Pray, Hope, and Don’t Worry: True Stories of Padre Pio”)

www.medjugorje-news.com/padrepio.hr

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er