CRKVAVJERA I DUHOVNOSTZANIMLJIVOSTI

Nakon što ju je bacio niz 18 stuba, đavao je rekao belgijskoj mističarki: “Ja ću se boriti protiv vas do kraja…”

Nakon što ju je bacio niz 18 stuba, đavao je rekao belgijskoj mističarki: “Ja ću se boriti protiv vas do kraja…”Zli ju je bacio niz 18 stuba, zbog ozljeda provela je osam dana u krevetu

Jedna duša tako kontemplativna i istovremeno tako aktivna, kao što je Berta, morala je očekivati da će se đavao umiješati u njezine poslove i djelovati protiv pobožnosti koja tako izravno pogađa njegove interese. I zaista, đavolja intervencija nije kasnila. Prema riječima gospođice K., već se prije rata bio očitovao pomičući namještaj po kući i povlačeći lance po stubama.

Od listopada 1914. tri su putnika bila uzela u najam jedan apartman u Luzernu. 13. prosinca Berta je izlazila iz gradske katedrale (bila je otišla zagovarati za jednu stvar koja joj je bila na srcu), kad začuje jedan glas, piskav od mržnje kako joj govori: „Ja ću se boriti protiv vas do kraja, opsjedajući umove, otvrdnjujući srca, hraneći strasti.“ Službenica Božja odmah se okrene, ali ne vidje nikoga.

Nastavljajući moliti, siđe niz nekoliko stuba koje su je odvajale od jedne platforme i bila je na putu da siđe niz sljedeće stubište, kad je jedan silan udar baci niz 18 stuba te je imala dojam da je ostala trenutno mrtva ili, najmanje, da je iščašila sve udove. Bolno isprebijana, ipak se je uspjela povratiti, ali je morala ostati u krevetu osam dana.

„Pati za djelo i za svoju domovinu“, reče joj s neizrecivom slatkoćom božanski Učitelj sutradan za vrijeme svete pričesti. Nesumnjivo, ona je tako unaprijed platila veliku radost koja ju je čekala na kraju Marijina mjeseca 1915.

Ulomak iz knjige „Berta Petit i pobožnost Prežalosnomu i Bezgrešnomu Srcu Marijinu“ autorice Irene Corone. Book.hr

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er