ZANIMLJIVOSTI

Nakon Ouija ploče, djeci prijeti nova društvena igra – Đavao uvijek traži različite načine na koje nas može uhvatiti u zamku

„Đavao uvijek traži različite načine na koje može uhvatiti u zamku žrtve koje može uzeti za sebe, a jedan od tih način je i ova igra“, rekao je u segmentu Večernjih vijesti EWTN-a 28. ožujka, katolički egzorcist u biskupiji Monterey Meksiko o. Ernesto Caro.

O. Ernesto Caro upozorava da ono što se na Amazonu reklamira kao kršćanska društvena igra „Sveti Duh“ uopće „nije igra“, već „đavolska zamka“, izvještava CNA.

Pakiranje društvene igre tvrdi da igra omogućuje ljudima „izravnu komunikaciju s Isusom Kristom“, a njezino internetsko oglašavanje poručuje da je „idealna za crkve, molitvene grupe ili samo druženje s prijateljima“.

Izgled igre vrlo je sličan izgledu Ouija ploče, ali sadrži kršćanske slike uključujući „slike Boga“, raspeća, anđela i goluba. Dok Ouija ploča obično ima privjesak u obliku trokuta koji se pomiče kako bi korisnici komunicirali s duhovima, ploča Duha Svetoga ima križ zlatne boje.

Vezani članci

Izgled igre vrlo je sličan izgledu Ouija ploče.

U opisu igrice stoji: „Dobijte odgovore koje trebate! — ploča Duha Svetoga može odgovoriti na sva životna pitanja, izravno od ‚samog čovjeka‘ (misli se na Isusa)!“ i uvjerava potencijalne kupce da „za razliku od drugih ploča, ova nikada neće kontaktirati zle duhove ili demone, tako da možete postavljati svoja pitanja s osjećajem sigurnosti.“

Unatoč kršćanskim slikama, o. Ernesto Caro kaže da je takozvana ploča Duha Svetoga samo prepakirana Ouija ploča kako bi se kršćane natjeralo da ju koriste.

Kao egzorcist, o. Ernesto upozorava kršćane da se ne daju zavarati i da bi korištenje ploče bilo „otvaranje vrata koja bi mogla biti opasna za vas“.

Katolička Crkva oštro osuđuje korištenje Ouija ploče kao oblika sudjelovanja u okultnom i proricanja.

Takozvana ploča Duha Svetoga samo je prepakirana Ouija ploča kako bi se kršćane natjeralo da ju koriste.

Katekizam Katoličke Crkve u broju 2116. uči da se „treba odbaciti sve oblike gatanja: tražiti pomoć od Sotone ili zloduha, zazivati duše pokojnika, ili vršiti druge radnje za koje se krivo misli da mogu ‚otkriti‘ budućnost. Traženje savjeta u horoskopima, astrologija, gatanje u dlan, tumačenje znamenja i kocki, pojave vidovitosti, utjecanje medijima – sve to prikriva volju gospodovanja nad vremenom, poviješću i konačno nad ljudima, a ujedno i želju da se umilostive skrite moći. To je sve u protuslovlju s čašću i štovanjem, združenim sa strahopočitanjem prožetim ljubavlju, koje dugujemo samo Bogu.“

Po oglašavanju na ploči, „vjerojatno biste pomislili da je Bog taj koji razgovara s vama“, rekao je o. Ernesto, „ali nije“.

„Ako se trokut (Ouija ploče) kreće sam od sebe, budite oprezni, ne kreće se Bog, već vrag“, rekao je o. Ernesto te napomenuo da su takve vrste „igara“ i u Bibliji zabranjene.

Nazvavši igru ​​„uznemirujućom“ i „varljivom“, voditeljica EWTN News Nightlya Tracy Sabol upitala je oca Ernesta što trebaju učiniti kršćani koji su prevarom kupili tu igru.

„Osim što bi se takvi kršćani trebali odmah riješiti ploče, bilo bi dobro kad bi otišli na ispovijed te zatražili svećenika za blagoslov – zaštite radi“, odgovorio je o. Ernesto Caro.

Ako se trokut kreće sam od sebe, budite oprezni, ne kreće se Bog, već vrag.

Foto: SNIMKA ZASLONA S AMAZON STRANICE

hkm.hr

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er