CRKVAVIJESTIVJERA I DUHOVNOST

Nakon napada na crkve i spomenike američki biskupi pozvali vjernike da na mržnju odgovore ljubavlju

“Naša nacija našla se u izvanrednom trenutku kulturološkog sukoba. Put prema naprijed mora voditi kroz samilost i razumijevanje, što je činio i učio Isus i njegova Sveta Majka”, poručili su biskupi.

Nadbiskup Miamija Thomas G. Wenski i nadbiskup Oklahoma Cityja Paul S. Coakley, predsjednici odbora Konferencije katoličkih biskupa Sjedinjenih Američkih Država (USCCB) izdali su priopćenje kao odgovor na izvještaje o porastu broja napada na crkve. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

“U posljednjih nekoliko tjedana svjedočili smo, između ostalog, zabijanju automobilom u jednu crkvu i podmetanju požara, kao i šaranju i obezglavljivanju kipova Isusa Krista i Blažene Djevice Marije. Jedna povijesna crkva je također teško oštećena u požaru, čiji se uzrok još istražuje.

Bilo da su ta djela počinili problematični pojedinci vapeći za pomoći ili agenti mržnje želeći zastrašiti, napadi su znak društva potrebnog izlječenja.

U tim incidentima u kojima su čovjekovi čini jasni, motivi još uvijek nisu. Dok se trudimo razumjeti uništenje ovih svetih simbola nesebične ljubavi i pobožnosti, molimo za one koji su ga prouzročili i budnije mu se suprotstavljamo.

Naša nacija našla se u izvanrednom trenutku kulturološkog sukoba. Put prema naprijed mora voditi kroz samilost i razumijevanje, što je činio i učio Isus i njegova Sveta Majka. Razmatrajmo, umjesto da uništavamo, prikaze tih primjera Božje ljubavi. Slijedeći primjer našega Gospodina, na nered odgovaramo molitvom, i na mržnju ljubavlju.”

www.medjugorje-news.com/bitno.net

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er