SVIJET

Najveći sotonistički skup u povijesti je rasprodan – Biskup poziva na intenzivnu molitvu i klanjanje

Potražnja za okupljanjima posvećenim sotonistima očito je velika. Konferencija pod nazivom SatanCon 2023, koju je organizirao Sotonski hram (The Satanic Temple) i  koja je najavljena kao “najveći sotonistički skup u povijesti”, rasprodala je sve ulaznice.

Konvencija bi se trebala održati u Bostonu od 28. do 30. travnja.

Sotonski hram je obećao posjetiteljima da će SatanCon 2023 biti “vikend bogohuljenja i sjećanja”, a sadržavat će predavanja, panele, zabavu uživo i “Sotonsko tržište”.

Sesije uključuju svjedočanstva osnivača Luciena Greavesa i Malcolma Jarryja, kao i predavanja o raznim temama.

Konferencija će također ponuditi više sesija o povijesti sotonizma i demonologije.

TST je putem objave na Instagramu objavio da je skup rasprodan.

Na tom će događaju sudjelovati Maddelynn Hatter, reality televizija osobnost i drag izvođač.

Bostonska nadbiskupija odgovara na  ovaj događaj “Sotonskog hrama u Bostonu zakazanim euharistijskim klanjanjem, katoličkim pobožnostima i “intenzivnom molitvom”.

“Prema uputama kardinala Sean O’Malleya, pristupamo tome putem uravnoteženog odgovora i usredotočenog na molitvu”, rekao je glasnogovornik nadbiskupije Terrence Donilon za CNA 17. travnja.

Satanic Temple, koji, prema svojoj web stranici, negira postojanje Boga i Sotone, politička je aktivistička skupina poznata po prosvjedu protiv vjerskih simbola u javnim prostorima i ismijavanju kršćanstva nudeći “nekrštenje” i organizirajući “crne mise”.

No, unatoč tome učestali pozivi na bogohuljenje,  korištenje riječi “sotona” i organizaciju crnih misa, kako bi privukli ljude  ovakvom djelovanju potaknuli su Nadbiskupiju Bostona na molitveni odgovor.

„Završavamo popis mjesta u cijeloj našoj nadbiskupiji gdje ćemo se okupljati u klanjanju i molitvi. Sva su naša svetišta pristala biti dio ovoga, i većina naših samostana,” rekao je Donilon.

“Naši redovnici i redovnice bit će pozvani na intenzivniju molitvu tijekom tog vikenda. Osim toga, mnoge naše župe otvorit će se tijekom trodnevnice … za klanjanje i mise na ovu nakanu”, rekao je.

www.medjugorje-news.com

Izvor
vjera
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er