SVIJET

Nadbiskup Cordileone osudio pobačaj kao ‘sotonski obred’

Pobačaj je djelo “sotonskog obreda”, naglasio je to nadbiskup Salvatore Cordileone, tijekom nedavne konferencije o “duhovnom boju”.

Pogansko štovanje lažnog boga “Moloha” slično je današnjem štovanju pobačaja, rekao je nadbiskup nadbiskupije San Francisca na konferenciji 25. ožujka.

Poganski obredi “u određenom smislu, na novi način, se sada oživljavaju, i ono je dio sotonskog štovanja, pobačaja i žrtvovanja (djece)”, rekao je nadbiskup.

Cordileone je također nagon pro-LGBT aktivista da izbrišu razlike između muškaraca i žena nazvao “demonskim”.

“Dakle, vidite, ovo je brisanje Božje slike s lica Zemlje. Dakle, nije retoričko ili poetsko pretjerivanje nazvati ga demonskim; doslovno jest. Dakle, moramo se angažirati. Moramo se angažirati i na druge načine: politički, aktivistički i edukativni… Sve to, ali najviše kroz naše duhovne ruke”, rekao je.

Vjerni prelat također je pozvao na pokoru, post i molitvu. „Moramo živjeti, a to je zapravo živjeti s duhovnim resursima koje nam Bog daje kroz molitvu, a posebno molitvu krunice. Znamo da đavao mrzi krunicu; on mrzi našu Blaženu Majku. Moliti krunicu svaki dan, moliti je kao obitelj barem jednom tjedno. A pokora, trebamo povratiti praksu pokore koja je toliko… rubna; srećom, tijekom korizme, ovo vrijeme korizme, ljudi se još uvijek donekle sjećaju, ali trebamo činiti pokoru, a posebno postiti.”

Podsjetio je nazočne da je petak “još uvijek dan pokore”, čak i izvan Korizme. Katolička Crkva još uvijek potiče pojedince da se suzdrže od mesa petkom. “Suzdržavanje od mesa ili neke druge hrane, kako je odredila Biskupska konferencija, ima se držati svakog petka, osim ako bi svetkovina padala u petak”, prema kanonu 1251.

Potaknuo je i na euharistijsko klanjanje.

Cordileone je privukao pozornost svojim snažnim pro-life stavom, uključujući javnu objavu da bivša predsjednica Zastupničkog doma Nancy Pelosi ne bi trebala primiti Svetu pričest zbog svoje javne i skandalozne podrške pobačaju. Međutim, nastavila je primati Svetu pričest dok je bila u Washingtonu, D.C.

“Učinimo sve što je moguće kako bismo zaštitili i podržali sav ljudski život, uključujući život u maternici, i žene koje se nađu u kriznoj trudnoći”, rekao je Cordileone za OSV News. “I, za dobrobit djece, učinimo sve što je moguće da izgradimo društvo koje maksimalno daje šanse da dijete odrasta s majkom i ocem, da ih poznaje i da ih ljubi, u doživotnom odnosu bez sukoba.”

Izvor

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er