VJERA I DUHOVNOST

Na današnji blagdan možete duhovno posvojiti nerođeno dijete – evo kako!

Na današnji blagdan možete duhovno posvojiti nerođeno dijete – evo kako! Svetkovina je Blagovijesti, na koju se u brojnim zemljama svijeta obilježava Dan nerođenog djeteta, točno devet mjeseci prije svetkovine Božića.

Godine 1997. tadašnji argentinski predsjednik Carlos Menem obećao je sv. Ivanu Pavlu II. da će Argentina na Blagovijest sljedeće godine obilježiti prvi Dan nerođenog djeteta. Tako je i bilo. Kasnije su se tome pridružile i brojne druge, ponajprije latinoameričke zemlje: Gvatemala, Nikaragva, Dominikanska Republika, Peru, Paragvaj,  Honduras, Ekvador i Čile, potom i Filipini, ali u brojnim zemljama taj se Dan obilježava na crkvenoj razini ili na inicijativu različitih nevladinih organizacija.

U Hrvatskoj je udruga ‘Hrvatska za Život’ tim povodom prije nekoliko godina potaknula duhovno posvojenje nerođenog djeteta. U članku ističu da je duhovno posvojenje molitvena obveza koja se može zavjetovati, privatno ili javno, s nakanom spašavanja začetog života u opasnosti.

Kako moliti:

– moli punih 9 mjeseci, koliko je dijete koje posvajaš pod srcem majke koja ga ne želi, a koju također pratiš molitvom,

– moli samo za jedno dijete čiju narodnost, spol, ime i roditelje zna samo Gospodin,

– ispuštanje molitve dulje od dva tjedna zahtijeva obnovu zavjeta; budi svjestan da je potpuno prezreti zavjet dan Bogu grijeh,

– moli ustrajno, u vjeri da će Milosrdni Bog spasiti to dijete, a tebe blagosloviti,

– također posti na ovu nakanu i prikazuj je tijekom svetih misa

Molitva zavjetovanja koja se moli samo na početku posvojenja:

† Presveta Djevice, Bogorodice Marijo, svi anđeli i sveti u želji da pomognem obranu nerođenih, ja (ime), čvrsto odlučujem da ću od dana _____ do _____, duhovno posvojiti jedno dijete, čije ime samo Bog zna, tako što ću kroz ovih devet mjeseci svakoga dana moliti za spas njegovog života, kao i za ispravan život roditelja i djeteta nakon rođenja. Amen.

Svakodnevna molitva

Svakoga dana, tijekom devet mjeseci, moli se ova molitva:

† Gospodine Isuse, zagovorom tvoje Majke Marije, koja Te s ljubavlju rodila, i svetoga Josipa, muža žive vjere i predanja, koji se brinuo o Tebi nakon poroda, molim Te za to nerođeno dijete koje sam duhovnim putem posvojio/la, a koje se nalazi u opasnosti ubojstva pobačajem. Molim Te, udijeli njegovim roditeljima ljubavi i hrabrosti da svom djetetu sačuvaju život kojeg si mu Ti odredio. Amen.

Ova molitvena inicijativa dio je promicanja duhovnog posvojenja za Hrvatsku koje vodi p. Marko Kornelije Glogović. 

hkm.hr

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er