MOLITVE

MOLITVA ZAHVALE BOGU ZA NAJVEĆI DAR Molitva zahvale za Euharistiju

Molitva zahvale za Euharistiju Majka Crkva nas uči da euharistija ima moć u našem životu srazmjerno tome koliko je dobro primamo, stoga je priprema naših srca da dobro primi Krista od najveće važnosti. Jedan vrijedan način da rastemo u našem većem klanjanju za ovaj najsvetiji sakrament je moliti zahvalne molitve nakon svake svete pričesti. To nas podsjeća na golem dar koji Euharistija zapravo jest — dar koji je toliko velik da mu čak i anđeli zavide. 

Molitva svetog Tome Akvinskog

Gospodine, Oče svemoćni i uvijek živi Bože, zahvaljujem ti, jer iako sam grešnik, tvoj neisplativ sluga, ne zbog moje vrijednosti, nego u dobroti svoga milosrđa, nahranio si me dragocjenim Tijelom i Krvlju Sina Tvoga, Gospodina našega Isusa Krista. Molim se da mi ova sveta pričest ne donese osudu i kaznu nego oprost i spas. Neka bude kaciga vjere i štit dobre volje. Neka me očisti od zlih puteva i ukine moje zle strasti. Neka mi donese milosrđe i strpljenje, poniznost i poslušnost i rast u moći da činim dobro.

Neka mi to bude snažna obrana od svih mojih neprijatelja, vidljivih i nevidljivih, i savršeno smirivanje svih mojih zlih poriva, tjelesnih i duhovnih. Neka me čvršće spoji s Tobom, jedinim pravim Bogom i neka me sigurno vodi kroz smrt do vječne sreće s Tobom. Molim da mene grešnika odvedeš na gozbu gdje si Ti sa svojim Sinom i Duhom Svetim istinsko i savršeno svjetlo, potpuno ispunjenje, vječna radost, radost bez kraja i savršena sreća svojim svetima. Udijeli mi ovo po Kristu Gospodinu našem. Amen.

molitva zahvale

www.medjugorje-news.com

Vezani članci
Izvor
hkm.hr

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er