MOLITVE

Molitva za pronalazak budućeg supružnika ili supružnice

Molitva za pronalazak budućeg supružnika ili supružnice Prije nego što je postao poznat po svom radu i doprinosu u osnivanju Družbe svetog Vinka Paulskog, blaženi Frédéric Ozanam, dugo je tragao za svojim pozivom. 

Doista, kolebao se između, braka ili redovničkog života ili posvećenog laičkog života. Molio je da Gospodina pomoć u otkrivanju svog poziva, piše Aleteia.

Tragajući za vlastitim životnim pozivom napisao je molitvu za samce koji traže buduću suprugu. Bog je uslišio njegove molitve i odgovor na njegovo taženje i molitvu uslijedio je nakon upoznavanja s mladom ženom po imenu Amélie Soulacroix.

Njih dvoje vjenčali su se 24. srpnja 1845. ,a dobili su i kćeri Mari. Iz njihovih pisama doznajemo kako su bili su jedan od najljepših primjera kršćanskog para. Danas mnogi slobodni ljudi traže sličnu ljubav.

Pomoć u traženju može biti i molitva blaženog Frédérica Ozanama:

Osjećam u sebi veliku prazninu, koju ni prijateljstvo ni studij ni posao ne ispunjavaju. Ne znam tko će doći i ispuniti tu prazninu: pitam se hoće li to biti Bog ili neko stvorenje koje će biti dar od Boga? Ako je to stvorenje, molim te Gospodine da me pripremiš dok čekam i da tu osobu upoznam onoga trenutka kada bude tvoja volja. Molim te Gospodine da ta osoba sa sobom donese potrebne vanjske čari, ali posebno te molim da ona dođe s izvrsnom dušom i vrlinama žene vrsne.

Neka Gospodine ona bude puno bolje od mene i pomogne mi doći u Nebo. Molim te Gospodine da ima velikodušno srce jer ja sam često plah i daj da bude gorljiva, jer sam mlak u Božjim stvarima, i, konačno, da bude suosjećajna, tako da ja, u svojoj inferiornosti, neću morati sramiti se pred njom. Ne ostavljaj me, Gospodine. Daj da me može voljeti. Znate, u ljubavi ne tražim samo slatkoću, nego i snagu da se borimo skupa za Dobro, za Istinu. Amen.

www.medjugorje-news.com

Izvor
hkm.hr
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er