VJERA I DUHOVNOST

Molite se često za duše u čistilištu, jer ćete spasiti mnoge duše, omiliti Gospodinu i po njihovu zagovoru pred Gospodinom, obilovati vječnim dobrima

“Molite se često za duše u čistilištu, jer ćete spasiti mnoge duše, omiliti Gospodinu i po njihovu zagovoru pred Gospodinom, obilovati vječnim dobrima”

Toma Akvinski je rekao: “Od svih molitava koje se Bogu najviše sviđaju jesu molitve za pokojne, jer u sebi uključuju duhovna i tjelesna djela milosrđa.”

Veliki teolozi poput sv. Alfonza Liguorija, Roberta Bellarmina i Frenje Saureza potvrđuju: “Može se, štoviše, treba se u čvrstom uvjerenju zazivati duše u čistilištu i moliti za njihov zagovor kako bismo od Boga primili milosti koje su čovjeku potrebni za dušu i tijelo.”

Sv. Robert Bellarmin kaže: “Siromašne duše mole Boga da njihovim zagovornicima oprosti sve grijehe koje su počinili, da im pomogne nadvladati napasti te im udjeli milosti koje su im potrebne.”

Sv. Katarina Bolonjska svojim je susestrama kazala: “Ako želim primiti bilo koju milost, tada molim siromašne duše da u moje ime za to mole i po njihovu zagovoru uvijek primim ono što želim.” Sveta crkvena naučiteljica Terezija Avilska jamči da je primila sve ono što je molila po zagovoru siromašnih duša.
U objavama svete Brigite Ševdske zapisano je slijedeće: Jednog dana anđeo ju je odveo u čistilište i čula je kako neka duša, kojoj je udijeljena velika pomoć rekla: “Gospodine nagradi one koji nam pomažu u našim nevoljama, uzvrati stostruko onima koji nam pomažu i uvedi nas gore u svjetlo svoje božanske slave”.

Sveti Arški župnik jedno je rekao jednom svećeniku: “Kad bismo znali koju moć imaju siromašne duše, ne bismo ih zaboravili. Molimo za njih kako bi one molile za nas!” Kada u nebu gledaju Boga kako se tek onda siromašne duše trude moliti na nakane onih koji su ih molitvama oslobodili čistilišta.

Osobitu pobožnost prema siromašnim dušama imala je sv. Margareta Alacoque. Često je od božanskog Srca Isusova primala nalog da trpi za duše u čistilištu. Ako pokazujemo istinsku ljubav prema bližnjima, iskreno milosrđe rema siromašnim dušama sigurno nećemo biti razočarani u svojim očekivanjima. Kada smo u teškoćama, pokušajmo pridobiti naklonost moleći za siromašne duše! One će nam svoju zahvalnost pokazati time što će naše molbe iznijeti pred nebeskog Oca.

www.medjugorje-news.com

Izvor
vjera
Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er