SVIJETZANIMLJIVOSTI

Meksički biskupi: Pobačaj nije izraz podrške ženama Meksički biskupi istaknuli su ovih dana potrebu zaštite trudnica i djeteta od začeća.

Biskup José Jesús Herrera Quiñones naglasio je kako, prema znanstvenim dokazima, ljudski život počinje u trenutku začeća, aludirajući na raspravu o legalizaciji pobačaja koju će vrhovni sud pravde pokrenuti 29. srpnja ove godine, piše Vatican News.

Za sada država Veracruz zabranjuje pobačaj osim u slučajevima silovanja ili opasnosti od smrti majke ili malformacije nerođenog djeteta. Pobačaj je legalan do 12 tjedna trudnoće samo u Mexico Cityju i saveznoj državi Oaxaca.

Biskup Herrera, koji vodi Komisiju za život Meksičke biskupske konferencije izrazio je zabrinutost da bi odluka Vrhovnog suda mogla izravno utjecati na pravnu zaštitu temeljnog ljudskog prava na život, posebno u ranoj fazi trudnoće.

– Pobačaj ne pruža potporu ženi koja čak može postati žrtva i u majčinoj utrobi – rekao je biskup Herrera podsjećajući da je mnogim ženama potrebna posebna zaštita u materijalnim potrebama, kao i fizičkog i mentalnog zdravlja.

Vezani članci

– Dostojanstvo života započinje začećem i traje čitav život, a mora se zaštititi posebno u slučaju žena u ranjivim situacijama – naglasio je pozvavši vlasti da zajamče maksimalnu pravnu zaštitu prava na život, kakvu uživa svaki pojedinac u svakom trenutku i u svim okolnostima.

Na koncu je pozvao sve katolike i građane da se pridruže naporima kako bi osigurali da dostojanstvo svakog ljudskog bića bude prepoznato, čak i kad se suoče s ozbiljnim izazovima.

www.medjugorje-news.com/vatican news

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er