MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

Kako moliti Krunicu od sedam žalosti i 5 Gospinih obećanja onima koji mole ovu snažnu pobožnost

Jeste li ikada molili krunicu od sedam žalosti? Molitva potječe iz srednjeg vijeka, ali je Gospa od Kibeha ponovno predstavila krunicu sedam žalosti vidjelici Marie-Claire Mukangango u Kibehu, Ruanda, 1980-ih.

Gospine poruke Marie-Claire bile su usredotočene na “hitni poziv na pokajanje”: “Pokajte se, pokajte se! Obratite se dok još ima vremena.” Iz moljenja ove pobožnosti proizlaze mnoge milosti, ali ona ne smije zamijeniti tradicionalnu molitvu krunice. Gospa poziva vjernike da utorkom i petkom mole krunicu Sedam žalosti.

Ispod su Gospina obećanja onima koji mole Krunicu od Sedam žalosti, prema vizijama Marie Claire:

1. Uz molitvu krunice od sedam žalosti, najtvrđa srca će se promijeniti, ako je molite za sebe ili za druge.

2. Moljenjem krunice od sedam žalosti oslobodit ćete se opsjednutosti i ovisnosti.

3. Kada se ova krunica izgovara iz srca, zadobit će nam istinsko pokajanje za naše grijehe i osloboditi naše duše od krivnje i grižnje savjesti.

4. Oni koji je često mole, posebno kako je Gospa preporučila Marie Claire, utorkom i petkom, dobit će jasno razumijevanje svojih slabosti i mana koje ih navode na grijeh i onih stvari koje ne volimo na sebi i za koje smo mislili da su dio našeg karaktera će se promijeniti.

5. Sve što zamolite dobit ćete po ovoj krunici, moleći ovu krunicu iz srca.

Evo kako se moli krunica od sedam žalosti:

Znak križa: U ime Oca i Sina i Svetoga Duha. Amen.

Uvodna molitva:

Bože moj, prinosim Ti ovu Krunicu na Tvoju slavu, kako bih mogao častiti tvoju Svetu Majku, Blaženu Djevicu, kako bih mogao dijeliti i razmišljati o njezinoj patnji. Ponizno te molim da mi daš pravo pokajanje za sve moje grijehe. Daj mi mudrosti i poniznosti, da mogu primiti sve oproste sadržane u ovoj molitvi.

Čin kajanja: “O moj Isuse, oprosti nam naše grijehe…” 3 Zdravo Marije na čast Gospinih suza

“Premilosrdna Majko, podsjećaj nas uvijek na žalost svoga Sina Isusa.”

1. Prvi mač žalosti: Šimunovo proročanstvo (Luka 2: 22-35) Izmoli se 1 Oče naš i 7 Zdravomarija. “Premilosrdna Majko, podsjećaj nas uvijek na žalost svoga Sina Isusa.”

2. Drugi mač žalosti: Bijeg u Egipat (Matej 2:13-15) Izmoli se 1 Oče naš i 7 Zdravomarija. “Premilosrdna Majko, podsjećaj nas uvijek na žalost svoga Sina Isusa.”

3. Treći mač žalosti: Gubitak Isusa u hramu (Luka 2:41-52) Izmoli se 1 Oče naš i 7 Zdravomarija. “Premilosrdna Majko, podsjećaj nas uvijek na žalost svoga Sina Isusa.”

4. Četvrti mač žalosti: Marija susreće Isusa na putu do Kalvarije (Luka 23:27-31) Izmoli se 1 Oče naš i 7 Zdravomarija. “Premilosrdna Majko, podsjećaj nas uvijek na žalost svoga Sina Isusa.”

5. Peti mač žalosti: Marija stoji na podnožju križa (Iv. 19:25-27) Izmoli se 1 Oče naš i 7 Zdravomarija. “Premilosrdna Majko, podsjećaj nas uvijek na žalost svoga Sina Isusa.”

6. Šesti mač žalosti: Marija prima Isusovo mrtvo tijelo u svoje ruke (Iv 19:38-40) Izmoli se 1 Oče naš i 7 Zdravomarija.

“Premilosrdna Majko, podsjećaj nas uvijek na žalost svoga Sina Isusa.”

7. Sedmi mač žalosti: Isusovo tijelo je položeno u grob (Iv 19:41-42) Izmoli se 1 Oče naš i 7 Zdravomarija. “Premilosrdna Majko, podsjećaj nas uvijek na žalost svoga Sina Isusa.”

Zaključna molitva: Kraljice mučenika, tvoje je srce toliko patilo. Molim te, po zaslugama suza koje si prolila u ovim strašnim i žalosnim vremenima, isprosi meni i svim grešnicima svijeta milost potpune iskrenosti i pokajanja. Amen.

Marijo, koja si bez grijeha začeta i koja si za nas trpila, moli za nas. Marijo, koja si bez grijeha začeta i koja si za nas trpila, moli za nas. Marijo, koja si bez grijeha začeta i koja si za nas trpila, moli za nas. Znak križa: U ime Oca i Sina i Svetoga Duha. Amen.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er