VJERA I DUHOVNOST

Kako je Isus molio svoje molitve?

Kako je Isus molio svoje molitve? Kad je Isus hodao ovom zemljom prije 2000 godina, sigurno je poučavao svoje učenike svojim riječima, ali im je također dao primjer koji su trebali slijediti.

To je bio slučaj posebno u pogledu molitve. Isusa su često nalazili kako moli u tišini, udaljavajući se od mnoštva da moli bez glasa. Međutim, također je molio naglas, koristeći riječi koje su njegovi učenici mogli čuti, piše Aleteia.

Katekizam Katoličke Crkve objašnjava kako je Isus poučio svoje učenike važnosti usmene molitve: Glasna molitva bitan je element kršćanskog života. Svoje učenike, privučene tihom molitvom njihova Učitelja, Isus uči glasnu molitvu, Oče naš. Ne samo da je naglas molio liturgijske molitve sinagoge, nego je, kako pokazuju evanđelja, podigao svoj glas da izrazi svoju osobnu molitvu, od ushićenog blagoslova Oca do agonije Gesthemanija. KKC 2701

Ako želimo nasljedovati svaki aspekt Isusova života, moramo biti sigurni da sudjelujemo u tihoj i glasnoj molitvi. To bi moglo značiti da se sami molimo glasno, ali što je još važnije s drugima. Izazvani smo izgovoriti svoje molitve pred drugim ljudima i podijeliti s njima svoj unutarnji život.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er