MOLITVEVJERA I DUHOVNOST

Kada trebate čudo molite se svetom Charbelu ovom molitvom!

Kroz povijest Bog je birao određene pojedince da čine zapanjujuće čudo koja otkrivaju njegovu veliku moć i ljubav prema cijelom čovječanstvu. Među njima, sveti Charbel Makhlouf uvijek se iznova pokazao kao snažan zagovornik preko kojeg Bog želi otkriti svoj iscjeljujući dodir. Bio je ponizan i svet pustinjak čije su slabosti postale velika snaga u Božjoj ruci.

Charbel je rođen 1828. u Libanonu i odrastao je u siromašnoj obitelji pastira. Kako je rastao, Charbela je privukao pustinjski život pustinje i na kraju je ušao u samostan sv. Marona u Annayi. Bio je vjeran svojim dužnostima u redovničkom životu i svakim se danom sve više približavao Bogu. Nakon mnogo godina Charbel je osjetio kako ga Bog ponovno poziva da postane pustinjak i dobio je dopuštenje da ostatak života živi u samotištu smještenom na brdu u blizini samostana.

Charbel je umro na Badnjak u dobi od 70 godina, a kada je njegovo tijelo kasnije ekshumirano, ustanovljeno je da je neraspadnuto. Otkriveno je da iz groba teče sveto ulje koje je od tada izvor brojnih čuda. Primjerice, jedna slijepa žena iz Arizone ozdravila je 2016. nakon štovanja relikvija sv. Charbela. Liječničko povjerenstvo koje je istraživalo čudo priznalo je: “Nemamo medicinskog objašnjenja i stoga vjerujemo da se radi o čudesnom ozdravljenju po zagovoru sv. Charbela.”

U Francuskoj je dječak bio na samrti, pa je obitelj upotrijebila malo ulja iz groba sv. Charbela i molila devetnicu svetom Charbelu za čudesno ozdravljenje. Prema obitelji, “Liječnici su nam rekli da će spavati sve više i više i jesti sve manje. Umjesto toga, postajao je sve budniji i nastavio je piti svoje boce u malim dozama. Krajem rujna Côme je ponovno pregledan. Na našu radost i zaprepaštenje liječnika, njegovo se stanje toliko popravilo da je bilo utvrđeno da će živjeti… Blažena Djevica i sv. Charbel štitili su ga.”

Vezani članci

Mnogo je više čuda zabilježeno na web stranici posvećenoj sv. Charbelu, što dokazuje da Bog uživa činiti čuda preko ovog skromnog libanonskog sveca. Iako nam nikada nije “zajamčeno” čudo kada se molimo Bogu preko sveca, proces često može preobraziti naša srca i pomoći nam da budemo spremni za bilo koji plan koji je Bog osmislio.

Ovdje je jedna devetnica (koja se obično moli devet uzastopnih dana) svetom Charbelu kojoj se mnogi obraćaju u vrijeme potrebe:

Gospodine, neizmjerno svet i proslavljen u svojim svecima, ti si nadahnuo Charbela, svetog redovnika, da vodi savršen život pustinjaka. Zahvaljujemo Ti što si mu dao blagoslov i snagu da se odvoji od svijeta kako bi junaštvo monaha kreposti siromaštva, poslušnosti i čistoće, mogle trijumfirati u njegovom samotištu.

Molimo Te da nam udijeliš milost da Te volimo i služimo Tebi, slijedeći njegov primjer. Svemogući Bože, Koji si očitovao snagu zagovora sv. Charbela kroz njegova bezbrojna čuda i milosti, daruj nam … [Ovdje spomeni svoju nakanu] njegovim zagovorom. Amen.

www.medjugorje-news.com

Izvor
aleteia
Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er