VJERA I DUHOVNOST

Kada je Isus uzašao na nebo?

Biblijski znanstvenici raspravljaju je li Isus uzašao ubrzo nakon uskrsnuća ili nakon 40 dana, kao što je zabilježeno u Djelima apostolskim. Dok se Isusovo uzašašće jasno spominje u Novom zavjetu, neki bibličari raspravljaju o tome kada je Isus uzašao na nebo.

Na primjer, Evanđelje po Marku ne odvaja Isusovo uzašašće od njegova uskrsnuća ni za koji broj dana. On jednostavno spominje: “Tada je Gospodin Isus, nakon što im se obratio, bio uzet na nebo i sjeo s desne strane Bogu” (Marko 16,19).

Ovo slijedi nekoliko događaja koji su se dogodili na dan uskrsnuća, zbog čega neki bibličari kažu da je Isus uzašao na nebo na dan uskrsnuća. Zanimljivo je da i sveti Luka u svom Evanđelju na sličan način pripovijeda o uzašašću, ne dajući nikakav vremenski raspon: “Tada ih je [izveo] do Betanije, podigao ruke i blagoslovio ih. Dok ih je blagoslivljao, rastavio se od njih i bio uznesen na nebo” (Luka 24,50).

Međutim, sveti Luka dodaje priču u Djelima apostolskim, posebno spominjući “40 dana”. [Isus] im se nakon patnje prikazao živ mnogim dokazima, ukazavši im se tijekom četrdeset dana. Djela 1:3 Ovo bi mogao biti simboličan način brojanja dana koliko je Isus ostao sa svojim apostolima nakon uskrsnuća, ili bi to moglo biti doslovno 40 dana piše Aleteia.org

Vezani članci

Katolička crkva rano je odlučila slaviti svetkovinu Uzašašća Isusova 40 dana nakon Uskrsa. Što god da je slučaj, bitno je vidjeti Isusovo uzašašće u vezi s uskrsnućem i da je to povijesni događaj koji se dogodio prije gotovo 2000 godina.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er