MEĐUGORJEVIJESTI

I Međugorje sudjeluje u molitvi krunice za mir s papom Franjom 31.svibnja

Sveti je Otac u nedjelju nakon molitve Kraljice neba također ponovno govorio o miru, obraćajući se mnoštvu okupljenom na Trgu svetoga Petra, kao i cijelom svijetu, te pozvao sve da se pridruže molitvi Krunice koju će, povezan s brojnim svetištima u svijetu, čak i na ratnim područjima, predvoditi 31. svibnja u 18 sati u bazilici svete Marije Velike.

Svi zajedno kako bismo zadobili dar koji svijet očekuje – potaknuo je Papa vjernike, obitelji i zajednice.

Papa Franjo predvodit će molitvu krunice za mir kao znak nade za one koji pate zbog rata u Ukrajini, kao i zbog ratova diljem svijeta. Najavljeno je to, na svetkovinu Uzašašća Gospodinova, u priopćenju Papinskog vijeća za promicanje nove evangelizacije.

‘’Na kraju marijanskog mjeseca papa Franjo želi ponuditi znak nade svijetu, koji pati od sukoba u Ukrajini i duboko ranjen nasiljem mnogih ratova koji su još uvijek u tijeku’’, navodi se u priopćenju.

Stoga će u utorak, 31. svibnja u 18 sati Papa moliti krunicu pred kipom Marije, Regine Pacis (Kraljice mira) u rimskoj bazilici Svete Marije Velike.

‘’Svi vjernici, u svakom dijelu svijeta, pozvani su podržati papu Franju u njegovoj molitvi Kraljici mira’’, stoji u priopćenju.

Istovremeno će biti priključeni u molitvi niz međunarodnih svetišta iz cijeloga svijeta, kao i nekoliko svetišta iz ratom pogođenih područja ili mjesta gdje postoji velika politička nestabilnost. S Rimom će biti povezani izravnim prijenosom piše Radio Mir Međugorje

Među svetištima su Svetište Majke Božje u Ukrajini; Katedrala Sayidat al-Najat (Naša Gospa od Spasa) u Iraku; Katedrala Gospe od mira u Siriji; Katedrala Marije Kraljice Arabije u Bahreinu. Međunarodna svetišta koja će se priključiti su Svetište Isusa Spasitelja i Majke Marije; Svetište Jasna Góra; Međunarodno svetište korejskih mučenika; Sveta kuća Loreto; Blažena Djevica od svete krunice; Međunarodno svetište Gospe od Knocka; Blažena Djevica od krunice; Gospa Kraljica mira; Svetište Gospe od Guadalupea; Svetište Gospe Lurdske.

Međugorje je je u molitvi Krunice s papom Franjom sudjelovalo i 2020. te 2021. godine.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er