BijakovićiBrdo ukazanjaMeđugorjevjera i duhovnost

KAD SU SLIJEPU I NEPOKRETNU KAJU IZNIJELI NA BRDO UKAZANJA UZVIKNULA JE: SAD NIŠTA NIJE NEMOGUĆE

U emisiji Put srca koja se na Radiopostaji Mir Međugorje emitirala u srijedu 21. 10. 2020. gostovali su Magda Kaliterna, Frano Galić, Tomislav Bago i Ivana Galić, članovi Udruge volontera crkve sv. Filipa Nerija iz Splita.

Njihova Udruga je za vikend 10. i 11. listopada 2020. organizirala Bolesničko hodočašće u Međugorje. S više autobusa, kombija i osobnih automobila, došlo je njih 140: volontera, osoba s teškoćama i invaliditetom te njihovih roditelja iz različitih mjesta: Splita, Kaštela, Solina, Šibenika, Zadra i Brača.

Doći u Međugorje bila je posebna radost za osobe s teškoćama i njihove roditelje jer su oni najpogođeniji u ovo vrijeme pandemije – u smislu da su ostali najizoliraniji – zatvoreni u svoje domove zbog epidemioloških mjera i predostrožnosti te nemogućnosti usklađenog izvođenja njihovih normalnih prijevoza ili aktivnosti kojih je i inače malo ili teško organizirati. A sada je korona i to malo što imaju, skoro pa zaustavila.

Organizatorica hodočašća Magda Kaliterna govorila je o tome koliko ovo hodočašće u Međugorje znači za svakog sudionika, ali na različite načine: za osobe s invaliditetom je radost dobiti pa i najmanji znak pažnje, a naći se pred Gospinim kipom na Podbrdu ili pred Križem na Križevcu za mnoge koji su cijeli život u kolicima čini se ispunjenje najnevjerojatnijeg sna. Posebno je sve na ovom hodočašću dirnula slijepa i nepokretna gospođa Kaja koju su volonteri iznijeli na Križevac, a ona je tada sva u radosti uzviknula: ”Sad više ništa nije nemoguće!” Za roditelje je ovo vrijeme kad mogu malo misliti na sebe i svoje duhovne potrebe jer volonteri preuzimaju glavnu brigu za njihovu djecu.

www.medjugorje-news.com/radio-medjugorje.com

Vezani članci

Jedan komentar

  1. Samo otvorite širom crkvu pa da vidimo ko će od današnjih Hrvata zatvorit to znači da je i u onoj vlasti radio za udbu i nije Hrvat nit vjernik nek se javno dođu bez maski usudit zatvorit crkvu nema bez molitve i euahristskog slavlja mira na zemlji

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button