VJERA I DUHOVNOST

Je li Marija bila prisutna Isusovom uzašašću?

Biblija ne kaže točno tko je bio tamo, ali vrlo je moguće da je Marija bila prisutna prilikom Uzašašća svog sina, Isusa.

Prvo poglavlje Djela apostolskih nastavlja priču o Isusovom životu i počinje njegovim Uzašašćem na nebo. Međutim, nije odmah jasno tko je bio tamo, a mnogi su se pitali je li Marija, njegova majka, bila prisutna Isusovom uzašašću. Biblija nam daje neke natuknice. Prije svega, može se sa sigurnošću zaključiti da su apostoli bili tamo i da su bili svjedoci Uzašašća, piše portal Aleteia.

Kad uđoše u grad, uđoše u gornju sobu gdje su boravili Petar i Ivan i Jakov i Andrija, Filip i Toma, Bartolomej i Matej, Jakov Alfejev, Šimun Zelot i Juda, sin Jakovljev. Djela apostolska 1:13

Izvorni apostoli (bez Jude) bili su tamo i otišli su s Maslinske gore u “gornju sobu”.

Odmah nakon ovog stiha dolazi mogući trag koji također stavlja Mariju na Isusovo uzašašće. Svi su se oni jednodušno posvetili molitvi, zajedno s nekim ženama i Marijom, majkom Isusovom. Djela apostolska 1:14

Apostolima su se pridružile žene, uključujući Djevicu Mariju, u gornjoj sobi. Je li bila tamo na Maslinskoj gori? Nema jasnog stiha koji kaže: “Marija je bila pri uzašašću svoga sina”, ali pobožna je tradicija da je ona bila tamo, a umjetnici često slikaju scenu s Marijom usred apostola, gledajući u nju su.

Ako bolje razmislite, ne bi li Isus htio reći još jednom zbogom svojoj majci? To ima logičnog smisla, a može pronaći i potporu u Bibliji. Razmišljanje o prizoru na ovaj način daje dodatnu emociju Isusovom odlasku, što je sigurno bilo teško podnijeti svima, osobito Mariji, koja je o svim tim stvarima razmišljala u svom srcu.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er