CRKVAZANIMLJIVOSTI

Izvanredno: Krv sv. Januarija neočekivano se topi

Doista neočekivani događaj dogodio se u Napulju prigodom posjeta carigradskog patrijarha Bartolomeja I. Dogodilo se ono što je malo tko očekivao. Krv svetog Januarija ukapljičila se izvan 3 kanonska datuma u godini.

Sv. Januarije je još jednom zadivio sve. Grad Napulj nije očekivao ono što se dogodilo, ali i ovo je znak te ruke koja je uvijek bila usmjerena na zaštitu i vođenje svog grada. Carigradski patrijarh Bartolomej I. od srijede je u posjetu Napulju kako bi primio počasni doktorat teologije na Teološkom fakultetu Capodimonte. Jučer ujutro, pravoslavni patrijarh posjetio je katedralu u Napulju i, tijekom iste, u pratnji metropolita nadbiskupa grada, monsinjora Domenica Battaglie, posjetio je kapelu blaga sv. Januarija. Ovdje se čuvaju svete relikvije zaštitnika i bočice s njegovom krvlju. Kad je Bartolomej I. uzeo svetište sa svečevom krvlju u ruke, ono se rastopilo, na čuđenje i čuđenje nazočne delegacije, kako se navodi iz ovlaštenih izvora napuljske kurije. Krv se ukapljičila u rukama pravoslavnog patrijarha.

Krv sveca, podsjetimo, pretvori se u tekuće stanje tri puta godišnje: prve subote u svibnju, 16. prosinca (tzv. “svjetovno čudo”) i 19. rujna (dan liturgijske svetkovine ovoga sveca ). Nije se to dogodilo samo s patrijarhom Bartolomejem I.: i prigodom posjeta pape Franje Napulju 2015. godine. Izvanredan događaj dogodio se i prigodom drugih posjeta napuljskoj katedrali patrijarha i biskupa autokefalne crkve Cipra. “Krv je bila čvrsta, ali se odmah otopila u rukama patrijarha” – objasnio je župnik napuljske katedrale don Vittorio Sommella. “Blagoslovljeni smo” – bile su riječi monsinjora Battaglie kada se dogodio nevjerojatan događaj.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci
Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er