CRKVAVJERA I DUHOVNOST

Isus svetici otkriva nešto nevjerojatno: Evo što se događa nakon ispovijedi…

Isus je kroz povijest Crkve otkrivao svoju ljubav i milosrđe kroz pobožnost prema njegovu Presvetom Srcu. Katolička Crkva proslavila je blagdan svete Margarete Marije Alacoque 16. listopada. Ona je bila francuska mističarka i redovnica čija su nam viđenja Isusa pružila pobožnost Presvetom Srcu.

Jedna priča svjedoči o događaju kada je sveta Margareta Marija Alacoque zamolila isusovačkog svećenika oca Claudea La Colombièrea da joj bude duhovnik. Otac Claude tada je zatražio dokaz o vizijama svete Margarete Marije, pa ju je zamolio da pita Isusa za posljednji smrtni grijeh koji je priznao. Kad ga je upitala, Isus je rekao: “Ne sjećam se.”

“Kada idemo na ispovijed, sve što ispovijedamo je doslovno izbrisano.

Sveta Margareta Marija Alacoque je svetica kojoj je Isus otkrio svoje Presveto Srce. Također joj je rekao da želio da ona ima duhovnog voditelja i da se on zove otac Claude La Colombière. “Tako je prišla i upitala oca Claudea, govoreći mu da joj je Isus rekao da će on biti njezin duhovni voditelj. Bio je u najmanju ruku skeptičan. Pogledao ju je i rekao: “Ako ti se Isus ponovno ukaže, ti ga pitaj koji je posljednji smrtni grijeh koji sam ispovjedio? Onda ću znati.’ “Ona je rekla: ‘U redu.’

Vrativši se kasnije ocu Claudeu rekla je: ‘Isus mi se opet ukazao i mogla sam mu postaviti vaše pitanje. “Otac Claude kaže, ‘što je rekao?’ “‘Pa, rekao je, ‘Ne sjećam se.’ [Tada je otac Claude] postao njezin duhovnik.” Isus je istaknuo svoju silnu ljubav prema čovječanstvu u svojim porukama svetoj Margareti Mariji Alacoque kada je ustanovio svetkovinu Presvetog Srca Isusova u lipnju 1675.

Rekla je: “Pred Presvetim Sakramentom primila sam od svog Boga izvanredne dokaze Njegove ljubavi.” Otvarajući svoje “Božansko srce”, Isus je rekao: “Gledajte ovo Srce koje je tako ljubilo ljude da nije štedjelo ništa, čak je išlo tako daleko da se iscrpilo i uništilo, da im dokaže svoju ljubav.”

Sveta Margareta Marija također je rekla da je Isus otkrio svoje “blago ljubavi, milosrđa i milosti”: “Moj Božanski Učitelj otkrio mi je da je Njegova žarka želja da ga ljudi poznaju, vole i poštuju, i Njegova žarka želja da ih odvrati s puta u propast, kojim ih Sotona tjera u bezbrojnim brojevima, koja je izazvala On da očituje svoje Srce ljudima sa svim blagom ljubavi, milosrđa, milosti, posvećenja i spasenja koje ono sadrži.”

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er