VJERA I DUHOVNOST

Isus je rekao da nema moćnije devetnice od ove, a ima samo par riječi

Isus je rekao da nema bolje devetnice od ove, a ima samo nekoliko riječi

Molim Boga za ono što mi treba. Puno. Ponekad se osjećam kao da trčim kroz kontinuirani napor: “Gospode, molim te daj mi ovo” ili “trebam ono” od jutra do večeri. Moje se potrebe ponekad prelijevaju i u razgovore s prijateljima, kad ih zamolim da mole u moje ime na razne nakane. Iako nastojim ne dopustiti da moje vlastite potrebe budu isključivo fokus moje molitve, one su veliki dio stvarnosti, piše Aleteia

Toliko da se ponekad, dok čujem vlastite misli i molbe, pitam zvučim li previše potrebito. Pitam se jesam li previše potreban. Svi smo potrebiti: to je dio ljudskog stanja. Pomiriti se s tom stvarnošću i naučiti kako na nju odgovoriti važan je korak u prepoznavanju tko Bog želi biti za nas. Dok se zbog naše potrebe osjećamo pomalo ranjivima i slabima, Bog to vidi drugačije. On zna naše potrebe prije nego što ih mi sami upoznamo. Naše ga potrebe slave, dajući mu priliku da nas preplavi svojom dobrotom i milosrđem.

Don Dolindo Ruotolo, talijanski svećenik koji je živio od 1882. do 1970., duboko je razumio odnos između naših potreba i Božje dobrote. Zaređen u dobi od 23 godine, don Dolindo je proveo život u molitvi, žrtvi i služenju. Ispovijedao je, duhovno vodio i brinuo se za potrebite. Don Dolindo je bio suvremenik poznatijeg sveca, Padre Pija. Kad su neki hodočasnici iz Napulja, gdje je don Dolindo boravio, otišli k Padre Piju u Pietrelcinu, Padre Pio je odgovorio: „Zašto dolazite ovamo, ako imate Don Dolinda u Napulju? Idi k njemu, on je svetac!”

Jednostavni fratar postaje najpoznatiji po svojoj duhovnosti predanja. Dobro svjestan dubine ljudske slabosti i potrebe, don Dolindo je to vidio kao način njegovanja trajnog jedinstva s Bogom. Dok nas poziva da svoje brige i brige neprestano iznosimo Gospodinu, don Dolindo nas uči da fokus ne ostaje na našim potrebama. On nas potiče da iznesemo svoje potrebe Bogu i tada budemo u miru, ostavljajući Bogu slobodu da se brine za nas u svojoj mudrosti. Don Dolindo nam govori da je Gospodin obećao u potpunosti preuzeti sve potrebe koje mu povjerimo.

Isusovim riječima don Dolindu: Zašto sami sebe zbunjujete brigom? Prepustite meni brigu o svojim poslovima i sve će biti mirno. Zaista vam kažem da svaki čin istinske, slijepe, potpune predaje meni proizvodi učinak koji želite i rješava sve teške situacije. (…) Tisuću molitvi nije jednako jednom činu napuštanja; nemoj to nikada zaboraviti. Nema bolje devetnice od ove: Isuse, tebi se prepuštam. Isuse, misli Ti.”

Mnoga ozdravljenja i milosti koje su zadobili ljudi koji su išli don Dolindu i slijedili njegove savjete, kao i ona koja su se pripisivala njegovom zagovoru, svjedoče o snazi ​​milosti koja se može osloboditi takvim prepuštanjem Božjoj Providnosti.

Don Dolindo je napisao ono što mu je Gospodin objavio o božanskoj napuštenosti iz perspektive Isusovog obraćanja duši. Molitva predanja može se čitati u cijelosti ili se moliti u devet kraćih dijelova kao svakodnevna devetnica.

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er