ČITLUKDEVETNICEMEĐUGORJE

Hodočasnici iz cijele Hercegovine na velikoj devetnici Kraljici Mira na Podbrdu

Hodočasnici iz cijele Hercegovine Veliko zavjetno hodočašće Kraljici mira kojim Hercegovina zahvaljuje na 40 godina milosti, održat će se 24. lipnja, na uočnicu Gospinih ukazanja. Polazak pješice ispred crkve Krista Kralja u Čitluku planiran je u 16 sati, kada će se u molitvi i pjesmi krenuti prema međugorskoj crkvi gdje će hodočasnici sudjelovati na večernjem molitvenom programu.

Time će završiti velika devetnica koju su organizirali župa Krista Kralja i udruga Zavjet Gospi. Od prvoga dana vjernicima iz Čitluka pridružili su se hodočasnici iz Mostara donosi Radio Mir Međugorje.

”Zahvaljujući časnoj sestri Ani, iz nedjelje u nedjelju dolazimo zahvaliti Gospi na 40 godina milosti. Predivno je biti ovdje, moliti krunicu, slaviti Isusa, pjevati… Predivno je i pozvala bih sve da nam se pridruže, jer je ovo nešto neopisivo. Neopisiva je radost ovdje. Tko nije bio, vidio i osjetio ne zna šta je propustio”, kazala nam je Ankica iz Mostara.

Hodočasnici iz drugih hercegovačkih župa

Sve više hodočasnika iz drugih hercegovačkih župa svake nedjelje pridružuje se ovoj devetnici, a kako izgleda hodočašće zanimalo je i bračni par iz Posušja.

”Spremali smo se već par tjedana, a danas smo imali vremena da sudjelujemo u ovom hodočašću i Bog je dao lijepo vrijeme, odlično je bilo. Nadamo se da ćemo doći i sljedeći put, kao i na godišnjicu ukazanja. Očekujemo da će se još ljudi odazvati ovom hodočašću. Pozivamo sve da dođu i zahvale Gospi za sve darove i milosti koje smo primili”, kazali su nam supružnici Vedran i Marijana Bago iz Posušja.

Zahvalna na svemu je i Lidija Šarac koja je kazala kako je hodočašća ispunjavaju

”Žao mi je propustiti ovo i kada osjećam umor nastojim doći. Zavjet je zavjet i treba ga izvršiti”, kazala je Lidija, koja je s nama podijelila još jedno zanimljivo iskustvo hodočašća od Čitluka do Podmilačja na kojem je nedavno sudjelovala sa skupinom svojih Čitlučana.

”To je bilo spontano. Išli smo na Podbrdo kao i svake nedjelje i sutra smo odlučili da se kreće u 11 sati ispred župne crkve. Odredili smo vrijeme puta za svaki dan, a nosila nas je želja da dođemo svetom Ivi. Ne osjećam nikakav umor. Svi smo dobro i sretni smo. Imamo plan hodočastiti svetom Jakovu pa smo probali sv. Ivi da vidimo kako je to više dana pješačiti.

Svi su nas putem pitali: ‘Pa, gdje ćete ranije, 24. lipnja je blagdan svetog Ive?’ Je, znamo mi kad je blagdan, ali smo išli ranije da ne propustimo biti u Međugorju na 40 obljetnicu Gospinih ukazanja”, kazala nam je Lidija Šarac, a uz ovo hodočašće u Podmilačje i hodočašće na Podrbrdo, mnogi su jučer u jutarnjim satima hodočastili pješice svetom Anti na Humac, a popodne u 15 h okupili su se ispred crkve Krista Kralja spremni prijeći još osam kilometara do Podbrda. Veliku devetnicu ne propušta ni Marija Mojca Čarapina iz Čitluka.

”Hodočašće je prekrasno. Svake nedjelje dolazimo tu i najljepše je zajedništvo nas koji smo na hodočašću s onima koji ne mogu biti ovdje s nama iz mnogih razloga. Sretni smo što smo tu i što dolazimo Majci svake nedjelje i da zahvalimo za sve milosti koje smo primili, a ovaj vikend je posebno bio krasan jer smo u petak slavili Presveto srce Isusovo, jučer Bezgrješno srce Marijino, a danas je sveti Ante. Prekrasno. Kraljice Mira, hvala”, kazala nam je Marija Mojca Čarapina.

Budite i vi dio molitvenog zajedništva i pridružite se sljedeće nedjelje župi Krista Kralja u zahvali Kraljici mira za 40 godina Majčine prisutnosti, milosti i ljubavi.

hodočasnici
hodočasnici

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er