CRKVAVJERA I DUHOVNOSTZANIMLJIVOSTI

Čudesno: Ovaj 3D “ugljenizirani prikaz” Isusovog tijela stvoren je pomoću Torinskog platna

Čudesno: Ovaj 3D “ugljenizirani prikaz” Isusovog tijela stvoren je pomoću Torinskog platna “Vjerujemo da imamo preciznu sliku toga kako je Isus izgledao na zemlji”, rekao je profesor Giulio Fanti sa Sveučilišta u Padovi piše Aleteia.

3D prikaz tijela s Platna

“Ovaj je kip trodimenzionalni prikaz Tijela s Torinskog platna u stvarnoj veličini, napravljen slijedeći precizna mjerenja uzeta s tkanine u koju je bilo umotano Kristovo tijelo nakon raspeća”, objašnjava Giulio Fanti, profesor mehaničkih i toplinskih materijala mjerenja na Sveučilištu u Padovi, koje proučava Platno. Na temelju svojih mjerenja, profesor je stvorio “kopiju ugljika” u 3D-u koja mu, kako tvrdi, omogućuje da potvrdi da su to istinske značajke raspetog Krista.

„Stoga vjerujemo da napokon imamo preciznu sliku kako je Isus izgledao na zemlji. Od sada se Isus možda više neće prikazivati bez uzimanja ovog djela u obzir. ” Profesor je ekskluzivno izvještavao o svom radu u tjedniku Chi, kojem je otkrio: „Prema našim studijama, Isus je bio čovjek izvanredne ljepote. Bio je visok gotovo 180.34 cm, dok je prosječna visina u to vrijeme bila oko 165. I imao je kraljevski i veličanstven izraz. ” (Vatikanski izvor) Kroz proučavanje i trodimenzionalnu projekciju lika, Fanti je također mogao izbrojati brojne rane na tijelu čovjeka s Platna:

„Na Platnu“, objašnjava profesor, „izbrojao sam 370 rana od bičevanja, ne uzimajući u obzir rane na bokovima, što Platno ne prikazuje, jer je obuhvaćao samo stražnji i prednji dio tijela. Stoga možemo pretpostaviti ukupno najmanje 600 udaraca. Uz to, trodimenzionalna rekonstrukcija omogućila je otkriti da je u trenutku svoje smrti Isus bio nagnut udesno, jer mu je desno rame bilo tako iščašeno da je ozlijedilo živce. “

Pitanja oko misterije Platna još su neriješena; svakako, u tom izmučenom čovjeku vidimo znakove patnje u kojima nalazimo i djelić svakoga od sebe, ali također – viđene očima vjere – nadu da taj čovjek nije bilo tko, već sam Isus Krist koji se poslušno pojavio pred Pilatom i koji je nakon strašnog bičevanja podignut na križ kao nevin čovjek; ne samo nevin, nego preuzimajući na sebe krivnju svih ljudi.

Iako vjera u Torinsko platno nije obavezna, čak ni za kršćane, iznimnost tog komada platna ostaje tu da ospori naše razumijevanje i našu sigurnost, gotovo poput Isusa iz Nazareta, koji je ljubeći svoje progonitelje, opraštajući im sa križa i pobjedio smrt, prije 2000 godina …

3D
3D

www.medjugorje-news.com

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er