CRKVAMEĐUGORJEVIJESTIVJERA I DUHOVNOST

GRUDE NAKON 100 GODINA DOBILE FRATRA Fra Lovro Šimić proslavio svoju mladu misu u župnoj crkvi sv. Jakova u Međugorju

Fra Lovro Šimić slavio je u subotu 18. srpnja u župnoj crkvi sv. Jakova u Međugorju svoju mladu misu, te je postao prvi fratar u Hercegovačkoj provinciji iz Gruda nakon 100 godina.

Euharistijsko slavlje u ispunjenoj župnoj crkvi počelo je svečanom procesijom u kojoj je bilo 40-ak svećenika.

Prije početka mlade mise fra Lovri Šimiću nekoliko riječi dobrodošlice izrekao je i Međugorski župnik fra Marinko Šakota.

Na mladoj misi propovjedao je fra Jozo Grbeš koji je također bio propovjednik i meštar mladomisnika fra Lovre Šimića. Fra Jozo Grbeš koji je kustos Hrvatske franjevačke kustodije Svete Obitelji za SAD i Kanadu, u svojoj propovjedi kolegi mladomisniku, ohrabrujući ga, govoreć mu da se ne boji svoga “teškog” puta te poručio da živi za Boga i da živi samo za ono šta je vječno a samo Bog je vječan.

Prije samog kraja fra Lovri Šimiću par riječi dobrodošlice u Hercegovačku franjevački provinciju izrazio je i provincijal fra Miljenko Šteko.

Na kraju se okupljenim vjernicima obratio sam mladomisnik koji je uputio riječi zahvale te zatražio opći oprost da može čist ući pod okrilje Hercegovačke franjevačke provincije uz posebnu misao “U tebe se Gospodine uzdam”.

Posebno emotivan trenutak bio je kada je govorio i zahvaljivao se svom propovjedniku fra Jozi Grbešu koji je prihvatio zahtjev da održi propovjed na mladoj misi fra Lovre Šimića.

Misa je završila blagoslovom petorice mladomisnika.

A video mlade mise možete pogledati na videu ispod.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er