VJERA I DUHOVNOST

DUHOVNOST Grešnik koji se pravi pravednik je osoba koja živi u iluziji da je u odnosu s Bogom

DUHOVNOST Grešnik koji se pravi pravednik je osoba koja živi u iluziji da je u odnosu s Bogom

“Onaj koji živi u istinskom odnosu sa Bogom, on se ne boji pozvati i dopustiti da Bog jede u njegovom prljavom domu, jer je svjestan da bez Boga njegov dom koliko god bio čist i uredan, ostaje prazan”, istaknuo je fra Mario Berišić, mladi franjevac iz zagrebačke Dubrave na svojim društvenim mrežama, prenosi portal hkm.hr

Sablažnjeni smo kada vidimo koliko je Bog milosrdan i dobar i do koje se razine spušta kako bi čovjeka izliječio od rana grijeha. Iako govorimo o Bogu ljubavi, uvijek u sebi imamo grč, kao neku poteškoću da povjerujemo da nas Bog ljubi, unatoč tome što smo toliko daleko od njega svojim mislima, svojim dijelima i cijelim svojim srcem.

Sablažnjeni smo kada vidimo koliko je Bog milosrdan i dobar i do koje se razine spušta kako bi čovjeka izliječio od rana grijeha.

U nama postoji kao neki farizej koji ne može povjerovati da je Isus došao prvenstveno da ispuni ovu misiju: “Ne treba zdravima liječnika, nego bolesnima! Ne dođoh zvati pravednike, nego grešnike.” Naprotiv, mi se bunimo i pitamo se: “Zašto jede s carinicima i grešnicima?”; to pitanje možemo i ovako formulirati: “kako je moguće da Bog ljubi ono što je bolesno i grešno, kako je moguće da On jede sa istoga stola sa kojeg jedu moja rana i moj grijeh?”.

Što se više opiremo tim više gubimo priliku da budemo stvarno izliječeni i ozdravljeni u korijenu. Grešnik koji se pravi pravednik, je osoba koja živi u iluziji da je u odnosu s Bogom, misli i to da s Bogom možeš biti samo ako je netko perfektan u ispunjavanju zapovijedi.

Grešnik koji se pravi pravednik, je osoba koja živi u iluziji da je u odnosu s Bogom, misli i to da s Bogom možeš biti samo ako je netko perfektan u ispunjavanju zapovijedi.

Onaj koji živi u istinskom odnosu sa Bogom, on se ne boji pozvati i dopustiti da Bog jede u njegovom prljavom domu, jer je svjestan da bez Boga njegov dom koliko god bio čist i uredan, ostaje prazan.

www.medjugorje-news.com

Izvor
hkm.hr

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button