VJERA I DUHOVNOST

Gospa je tijekom ukazanja najavila mračna vremena i poslala tri poruke svijetu

Gospa se ukazala u listopadu 1992. djevojčici dvanaestogodišnjoj Christiane Agbo u Aokpeu smještenom u malom selu u udaljenom području Nigerije. Prvo pojavljivanje došlo je ujutro, dok je Christiana skupljala bilje na poljima.

Nakon prvih znakova svjetlosti, ugledala je prekrasnu ženu kako lebdi nebom. Djevica je pogledala i nasmiješila se bez riječi, stajala je u oblacima, imala haljinu s velom sjajne plave boje koji joj je prekrivao glavu i padao joj na leđa i ramena, ruku sklopljenih na prsima i držala je krunicu.

U prvoj Gospinoj poruci Kristijana kaže da je rekla: “Ja sam utočište grešnika. Dolazim s neba da zadobim duše Kristu i da sklonim svoju djecu u svom Bezgrješnom Srcu. Ono što želim od vas je da molite se za duše Čistilištaza svijet i da tješite Isusa.”Javni nastupi su s vremenom postali česti, osobito između 1994. i 1995. godine, i doveli su veliki broj ljudi u Aokpe.

Dana 21. srpnja 1993. Gospa poziva Christianu da se žarko moli za svijet koji je dugo bio pokvaren grijehom i najavljuje dolazak mračnih dana. Često je Christiana vidjela Djevicu Mariju sa suzama u očima zbog mnogih duša koje odlaze u pakao.

Euharistijsko čudo

Dana 4. kolovoza 1994: Gospa je rekla Christiani da će 4. kolovoza postati poseban i da će na taj dan primiti euharistijsko čudo. To se i ostvarilo, jer je Christiana primila svetu pričest od anđela.

Vezani članci

Fra Samuel Ehatikpo pobrinuo se da su prisutna dva fotografa, jedan je bio p. Emmanuel Idoko, biskupov predstavnik, a drugi komercijalni fotograf.

Ovo je doživjela Christiana:- “Vidjela sam anđela kako donosi Hostiju i Hostija je bila veća od one koju inače primamo. Što mi je Hostija bliže dolazila, Hostija je postajala manja i kad sam je trebala primiti, postala je normalne veličine. Hostija koja se stvorila na njezinom jeziku je fotografirana.

U poruci od 1. ožujka 1995. Blažena Djevica poziva na molitvu krunice, govoreći: „Ona moja djeca koja često mole krunicu predano će primiti mnoge milosti, i Sotona neće moći približiti se njima.

Djeco moja, Kad vas napadnu velika iskušenja i problemi donesite mi molitvu krunice i vaši problemi će biti riješeni. Svaki put kad kažete “Zdravo Marijo milosti puna” dobit će mnoge milosti od mene. Oni koji mole krunicu nikada neće biti prokleti.”

U svibanju 1996. održano je posljednje javno pojavljivanje. Ukazanja su se nastavila privatno, ali s manje učestalosti. Želeći se potpuno posvetiti Bogu, vidjelica je odlučila postati časna sestra karmelićanka pod imenom “Christiana Maria Bambina”.

Čudo govora jezika – Ovo se čudo dogodilo 13. rujna, kada je Gospa dala Christiani milost da govori engleski snagom Duha Svetoga. To je za Christianu trebalo bilo od neprocjenjive važnosti jer je sada mogla razgovarati sa svim hodočasnicima koji će putovati iz različitih dijelova Nigerije u Aokpe.

Solarna čuda – Broj hodočasnika se povećavao na svakom od osam javnih hodočašća, osim na posljednjem. U siječnju i veljači 1996. bilo je nazočno preko sto tisuća ljudi. Jedna stvar koja je privukla gomilu bila su solarna čuda. Najveće solarno čudo dogodilo se 21. studenog 1999.

Prošle je godine Aokpe bio domaćin hodočašća za stotinjak sjemeništaraca koje je Gospa počastila čudom sunca, a 16. svibnja 1996. na mjestu ukazanja pojavio se i izvor ljekovite vode te su se dogodila brojna ozdravljenja.

Odobrenje

Posljednje ukazanje Christiani dogodilo se 2004. Lokalna crkva se od početka pokazala prilično povoljnom za ukazanja, međutim, kako je istaknuo nadbiskup John Onaiyekan, Crkva je u ovim slučajevima prilično oprezna i vrlo je rijetko da odobrava ukazanja dok su ona još uvijek su u tijeku.

Dao je dopuštenje za gradnju Gospinog svetišta. Njegov nasljednik, biskup Orgah dao je Imprimatur za objavljivanje izvještaja o ukazanjima i dao je dopuštenje za hodočašća ovom mjestu.

www.medjugorje-news.com

Izvor
vjera

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er