ČITLUKCRKVAVIJESTIVJERA I DUHOVNOST

Fra Stipe Rotim proslavio Mladu misu

Fra Stipe Rotim proslavio je danas u župnoj crkvi Krista Kralja u Čitluku svoju Mladu misu. Mladomisnik je za geslo odabrao citat: „Zaklone moj! Utvrdo moja! Bože moj u koga se uzdam“ a uz mladomisnika na u koncelebriranom misnom slavlju sudjelovali su: provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenko Šteko, propovjednik fra Miro Šego, župnik župe Krista Kralja Čitluk, mladomisnici koji su zaređeni sa svećenike istoga dana kada i fra Stipe, te brojni svećenici iz Hercegovine, ali i SAD-a gdje je fra Stipe Rotim zaređen za đakona.

Euharistijsko slavlje započelo je procesijom od župnog stana do crkve Krista Kralja, gdje je mladomisnik na početku slavlja dobio blagoslov od obitelji. Riječi dobrodošlice svim nazočnima uputio je fra Miro Šego, župnik župe Krista Kralja, koji je istaknuo kako je Mlada misa fra Stipe Rotima peto ovakvo slavlje u kratkom razdoblju u čitlučkoj župi.

Na današnjem euharistijskom slavlju fra Miro je bio i propovjednik pa je mladomisniku u svojoj propovijedi uputio riječi ohrabrenja i molbu da bude ustrajan u svome svećeničkome pozivu.

– Dragi mladomisniče, Gospodin je činom poziva tebi svima nama obznanio da si Mu potreban i da s tobom ima svoje planove. A plan je jasan. Tvojim usnama i jezikom, tvojim žarom, marom i umorom želi sijati svoju riječ i nastaviti djelo otkupljenja u ovoj našoj provinciji. Sve ćeš to dragi fra Stipe činiti u zajedništvu sa svojim pretpostavljenima i u zajedništvu s braćom tamo gdje te Uprava naše Provincije pošalje – kazao je fra Miro Šego i napomenuo da je svećenik onaj kojega je Isus darovao svijetu.

U svojoj propovijedi fra Miro se osvrnuo i na svećenički poziv.

– Nema ruže bez trnja. Nema ni svećenika bez križa, no nikad ne zaboravi da tvoja svećenička snaga dolazi od Milosti Gospodnje koju ćeš uvijek moći naći i osjetiti pred Svetohraništem i na klecalu ili ako se prigneš prema zemlji i staviš svoje lice među dlanove i koljena u molitvi. Tvoj poziv dragi mladomisniče, tvoja služba u Crkvi, samostanu, župi, provinciji, društvu općenito jeste ljubav. To je od sada tvoje zanimanje i zvanje – poručio je fra Miro Šego mladomisniku fra Stipi Rotimu, za kojega je pripremio i simbolični poklon – misnicu sa svoje proslave 25 godina svećeništva.

Riječi ohrabrenja i iskaze iskrene radosti sa mladomisnikom i svima nazočnima podijelio je i provincijal Hercegovačke franjevačke provincije fra Miljenko Šteko, a kada je red došao na mladomisnika i njegovu zahvalu on ju je uputio na poseban način svojoj majci, članovima svoje obitelji, kao i svima koji su ga podržavali u njegovom odabiru i svima koji su danas došli podijeliti radost sa njim.

Fra Stipe Rotim zahvalio se svojim čitačima, bogoslovima i časnim sestrama te župnom zboru koji je svojom pjesmom uveličao današnje slavlje na kraju kojega su mladomisnici: fra Stipe Rotim, fra Lovre Šimić, fra Zlatko Ćorić i fra Renato Galić nazočnima udijelili Božji blagoslov.

Fra Stipe je rođen 29. siječnja 1995. godine. Redovničko odijelo obukao 13. srpnja 2013. godine u Tomislavgradu. Nakon završene godine novicijata na Humcu, prve zavjete u Franjevačkom redu položio je 5. srpnja 2014. godine, a za đakona je zaređen 4. prosinca 2019. u Hrvatskoj župi Srca Isusova u Chicagu.

www.medjugorje-news.com/citluk.ba

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er