FILM/TVOSTALOVJERA I DUHOVNOST

Fra Mario Knezović o ‘Dari iz Jasenovca’: ‘Film će nauditi prije svega Srbima’

“Ne treba vam preporuka za ovaj film, možete na bilo koji način korisnije, pametnije i zdravije upotrijebiti 2 sata i 5 minuta, negoli gledati poticaj za mržnju”, komentirao je nakon gledanja franjevac fra Mario Knezović srpski film “Dara iz Jasenovca”.

“Sinoć sam, naime, pogledao taj film. Dosta strpljivosti i energije je trebalo da se podnesu laži. Ako bi u jednu riječ stala moja misao i analiza tog filma, ta riječ bi glasila: “naivan”. Film je zaista naivan. To tvrdim jer je toliko proziran da je bilo kojem gledatelju, osim onima koji žive na mržnji i laži, lako uočljivo koja je svrha tog filma. Tužno je da u 21. stoljeću netko ima motiv raditi film koji je čista propaganda i platforma za širenje mržnje.” – kaže fra Mario.

Također je poručio:

“Film će nauditi i napraviti štetu prije svega Srbima. Film će opet iznova u tom narodu, koji je i inače izmučen lažnom poviješću i propagandom, rađati nove mrzitelje i indoktrinirati djecu koja će u svojoj glavi, ne daj Bože, smišljati osvetu kako bi se opet negdje dogodile Srebrenice i Vukovari. No, svaka mržnja se uvijek vraća kući.”

“Zato, ne treba vam preporuka za ovaj film, možete na bilo koji način korisnije, pametnije i zdravije upotrijebiti 2 sata i 5 minuta, negoli gledati poticaj za mržnju. A to je film – ‘Dara iz Jasenovca’” – zaključio je fra Mario.

www.medjugorje-news.com/narod.hr

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Također pročitajte
Close
Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er