CRKVAVJERA I DUHOVNOST

Fra Mario Knezović: KRIJU LI SE COVID MASKE IZA NAPADA NA SVEĆENIKA

Fra Mario Knezović osvrnuo se na današnji banalan natpis u jednim tiražnim novinama u kojem se javno i neopravdano poziva na linč jednog svećenika.

Donosimo vam čitav članak:

“Po naslovu bi čovjek zaključio kako je svećenik član “zemunskoga” terorističkoga klana koji tuče i eliminira sve po redu.

Kad ono čitaš i ništa od toga. Bit se svodi na banalan detalj oko ključa od crkve koji, zamislite, domaćica ne da legalnome župniku. Te banalnosti ne zavrijeđuju komentar.

No, nije moguće ne zamjetiti da većina članka piše kako župnik ne poštuje epidemiološke mjere, ne nosi masku, ne nudi dezinfekciju vjernicima, slavi misu u vrijeme korone itd.

Dakle, logika je jasna, tko se ne pokori bit će optužen raznim banalnostima i tako obilježen. Naravno, ničim ne treba braniti župnika ako se ponaša ne primjereno. Prvi sam koji to oštro osuđujem i pozivam ga, ako je što nedolično, da tu praksu žurno promijeni.

Ali ne treba ni olako prihvatiti medijski sud Jutarnjega lista bez da se čuje istina druge strane. Al to je, sjećate se, poznata metoda nekih medija koji te javno optuže i osude, a ti se onda brani, peri od klevete.

Čudi kako ljudi olako popiju te vijesti bez da stanu, promisle i čuju cjelovitu istinu. Nama je moliti nadbiskupiju u Zadru da se pravedno očituje bez medijskih pritisaka i ako je što neprimjereno bilo da to sanira, a župnik neka se pribere.

A medijima se ionako nema što poručiti. Oni će i dalje trčati za lajkom i klikovima bila istina ili laž. Al one zaštitne maske mi ne izlaze iz glave. Možda su one okidač napada” , napisao je fra Mario Knezović

Članak možete pročiatti ovdje

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er