VJERA I DUHOVNOST

Fra Goran Azinović: Problem ne postoje da ih sȃm nosiš, već da ih predaš svom Spasitelju

Kad imaš puno problema ili te nevolje života nemilosrdno pritisnu, donesi ih pred Isusa. Ne brini! Svaki se problem, pa i onaj naizgled nepremostiv, počinje rješavati kad ponizno klekneš pred Isusa i njemu ga s povjerenjem predaš.

Sveti Ivan od Križa nadahnuto je kazao: „U tuzi i trpljenju idi s pouzdanjem izravno k Bogu i bit ćeš osnažen, prosvijetljen i upućen.“ Problem ne postoje da ih sȃm nosiš, već da ih predaš svom Spasitelju. On će te najbolje razumjeti, jer je i sȃm iskusio razne nevolje, odbačenost i nepravdu, pa i teško drvo križa. Stoga, dragi vjerniče, sve svoje brige predaj Isusu! Ma, koliko god teške ili bolne bile, ne boj se, Isus će ih riješiti.

Ovih dana slušao sam zanimljivo svjedočanstvo bivšeg ovisnika, a danas svećenika don Ivana Filipovića. Umoran od samog sebe, laži, petljanja i skrivanja te obavijen velom tuge, praznine i besmislenosti, don Ivan je svjedočeći istaknuo da je jednog dana shvatio kako više ne može tako živjeti, pa je sve brige, cijeli svoj život, predao Isusu – dobrom Pastiru.

Don Ivan se počeo mijenjati upravo u tom trenutku kad je svoje probleme predao Isusu u klanjanju pred Presvetim oltarskim sakramentom. Uvidjevši kako je život ovisnika patnički, don Ivan je povjerio Isusu sve svoje strahove, svoju ovisnost; predao mu je svoje ranjeno srce. Tijesto problema može se ispeći u Isusovoj peći ljubavi i postati jestivi kruh, jer Isus je Kruh života. Problemi postaju škola ljubavi kad ih Isus preobrazi svojom milošću, a to će učiniti kad mu se ti, kršćanine, s pouzdanjem povjeriš.      

Vezani članci

fra Goran Azinović za hkm.hr

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er