OBITELJOSTALOSVIJETVIJESTI

FOTO VIDEO Velik broj građana podržalo bečki Hod za život: ‘Mi smo za život’

Oko dvije tisuće sudionika u subotu je u Beču u mirnom Hodu za život istaknulo važnost zaštite nerođene djece i prava na život svakoga bića, bez obzira na dob, spol ili zdravstveno stanje. Tako je osigurano da se ta tema u Austriji ne zaboravi unatoč preprekama zbog koronavirusa.

“Mi smo za život, mi smo za život”, čulo se na Hodu za život u Beču.1 od 3  

Foto: Kath Net

“Obući Božji oklop dobar je savjet jer je prikladno sjetiti se Božje zapovijedi„ Ne ubij “, čak i ako se to ljudima ne sviđa. Primjenjuje se na djecu u maternici, kao i na stare ili bolesne ljude, posebno one koji su umorni od života. Kongregacija za nauk vjere nedavno se s velikom jasnoćom prisjetila ove zapovijedi i istodobno naglasila našu dužnost da stojimo uz sve ljude”, poručio je biskup iz St. Pöltena Klaus Küng, koji je i osobno sudjelovao na Hodu, s mise koja je prethodila Hodu. Uz brojne mlade i obitelji na Hodu je sudjelovao i Stephan Turnovszky, pomoćni bečki biskup.

Nekoliko puta sudionike Hoda ometali su ljevičarski prosvjednici, ali nekoliko policijskih pasa i stotinu policajaca pobrinuli su se da sve protekne u najboljem redu.

Alexander Tschugguel, suorganizator Marša za život, rekao je u intervjuu za kath.net da je sve prošlo bez problema unatoč prosvjednicima. Istaknuo je i da zbog situacije s koronavirusom nije očekivao toliko sudionika Hoda.

Na kraju Hoda mlada pjevačica Veronika oduševila je svojom pjesmom posebno skladanom za Hod – “Pro Life Generation”.

Organizatori su sve pozvali na idući Hod za život 2021. godine.

“Sačuvajte datum 16. listopada 2021. Vidimo se u Beču”, poručili su.

www.medjugorje-news.com/narod.hr

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er