CRKVAVJERA I DUHOVNOST

Evo kada možete dobiti potpuni oprost za sebe ali i za duše u čistilištu

U povodu Svjetskog dana djedova, baka i starijih osoba, koji se obilježava 24. srpnja, Apostolska pokorničarna objavila je kako će na taj dan biti moguće dobivanje potpunog oprosta. Potpuni se oprost može izmoliti i za duše u čistilištu.

Prihvaćajući molbu kardinala Kevina Josepha Farella, prefekta Dikasterija za laike, obitelj i život, Apostolska pokorničarna objavila je 30. svibnja dekret kojim navodi kako će na drugi Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba biti moguće dobiti potpuni oprost, pod uobičajenim uvjetima (sakramentalna ispovijed, euharistijska pričest i molitva za nakane Svetog Oca) za sve bake, djedove i starije osobe, kao i za sve vjernike koji će, motivirani pravim duhom pokore i milosrđa, sudjelovati na misi 24. srpnja, u povodu Drugog svjetskog dana djedova, baka i starijih osoba, koju će predvoditi papa Franjo u bazilici svetog Petra, ili na drugim slavljima koji će biti diljem.

Potpuni se oprost može izmoliti i za duše u čistilištu.

Potpuni oprosti, navodi se, mogu zadobiti i oni koji će posvetiti značajno vrijeme posjeti starijoj braći u nevolji ili poteškoćama (poput bolesnika, napuštenih i osoba s invaliditetom) – bilo uživo ili virtualno, putem medija.

Nadalje, potpuni oprost mogu zadobiti i starije osobe koje su bolesne, kao i svima onima koji su iz ozbiljnih razloga spriječeni napustiti dom, a koji će se duhovno pridružiti svetim slavljima na Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba, prinoseći svoje molitve, vlastite boli i patnje milosrdnome Bogu, napose dok će se prenositi putem medija Papine riječi i brojna slavlja.

Dekret je zaključen molbom da svećenici da se spremnim i velikodušnim duhom stave na raspolaganje za slavlje sakramenta pokore.

(Vatican news – ps) 

www.medjugorje-news.com

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er