VJERA I DUHOVNOSTZANIMLJIVOSTI

Evo gdje možete pronaći najveću euharistijsku monstrancu na svijetu

Euharistijska monstranca, “Naša Gospa od znaka – Kovčeg milosrđa”, nalazi se u katoličkoj crkvi svetog Stanislava Kostke, svetištu Božjeg milosrđa u Chicagu. Vjeruje se da je monstrancu najveća na svijetu u ukupnoj veličini.

Prikazuje Gospu od Znamenja s Euharistijom na srcu. Ona sjedi na vrhu mjeseca i arke. Dva anđela kleče pored nje štujući euharistijskog Isusa.

U filmu “Isus žeđa: Čudo euharistije” nezavisni holivudski producent i filantrop Oscar Delgado objašnjava ovaj fenomen. Delgado pomaže u izgradnji mnogih kapelica za euharistijsko klanjanje diljem svijeta. On je također pomogao izgraditi ovaj! “To je najveća monstranca na svijetu jer je njezina ukupna veličina od anđela do anđela”, rekao je Delgado za portal ChurchPOP.

“Nije samo visina, nego i širina. Kvadratura.” Dizajn monstrance temelji se na Otkrivenju 12. Delgado je rekao da su htjeli kombinirati i tekst Otkrivenja i Gospe od znaka. “Naša Gospa od Znaka, koja je vrlo važna u smislu Svetog pisma, sve upućuje na Isusa”, objasnio je Delgado. “Ona [Naša Gospa] je Kovčeg milosrđa. On [Isus] je Kovčeg milosrđa. Pa smo sve spojili.”

Župa je dovršila monstranciju u svibnju 2008. i od tada je otvorena 24 sata dnevno za trajno euharistijsko klanjanje. (Isključujući ograničenja u vezi s pandemijom 2020. na kratko razdoblje.) “To je jednostavno nevjerojatno iskustvo za ljude kada uđu tamo. Oni mogu osjetiti prisutnost našeg Gospodina… i prisutnost Naše Gospe ondje”, nastavio je Delgado.

www.medjugorje-news.com

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er