CRKVAVJERA I DUHOVNOST

EUHARIJSTISKO ČUDO U ŠPANJOLSKOJ Mještani svjedočili mističnim ribama

Toliko euharijstiskih čuda postoji u svijetu a jedno od neobjašnjivih se dogodilo u Španjolskoj gdje su vjernici bili živi svjedoci.

Mi katolici čvrsto vjerujemo da je Isus doista prisutan svim svojim tijelom, krvlju, dušom i božanstvom u Svetoj euharistiji. A čini se da Bog želi i da ostatak njegove kreacije zna za ovo divno čudo. Čak i riba!

Kad je 1384 godine župni svećenik iz Valencije u Španjolskoj otišao odnijeti svetu pričest umirućem čovjeku, došla je oluja. Svećenik je znao da mora učiniti sve što je moguće kako bi ona jadna duša koja će uskoro pronaći Boga mogla otići u milosti.

Nakon što je njegova misija završila – i na putu kući – počela je jaka oluja koja je prisilila svećenika da čvrsto drži za prsa ciborij sa tri hostije. Već je otišao predaleko i mrak noći mu je otežao povratak na sigurno mjesto. Morao je bježati.

Prilikom prolaska kroz jarugu Carraixet u Španjolskoj primijetio je da je voda vrlo visoka i da se mora priječi preko daska koje su činile most. Nažalost, pokušavajući preći izgubio je ravnotežu i ispao mu je ciborium sa posvećenim hostijama u rijeku.

Usred očaja svećenik se bacio u rijeku kako bi spasio ciborij, ali nije uspio. Riječna struja odnijela je sve!

S velikom tugom, župnik je obavijestio zajednicu o onome što se dogodilo i oni su se ponudili da krenu u potragu. Radili su tijekom cijelog dana, ali tek sljedećeg jutra pronašli su prazan ciborium. Kako tužno! Svećenik je morao organizirati djela zadovoljštine.

No, Gospodin je vidio ljubav koju je ta zajednica i njihov župni svećenik imaju prema njemu, pa je odlučio da im pokloni divno čudo. Usred tuge za onim što se dogodilo, seljani u Španjolskoj su vidjeli kako su tri ribe ustale na površinu rijeke dok su držale u ustima tri posvećene hostije koje su bile izgubljene. Svi su pali na koljena.

Riba se nije pomakla dok svećenik nije stigao, koji je, prekriven svojim svetim ukrasima, prišao obali rijeke  Nakon što su vidjelee svećenika, riba su također prišle obali rijeke i smjestile Kristovo tijelo na njegove posvećene ruke dok su vjerni pjevali hvalospjeve našem dobrom Bogu.

Te posvećene hostije konzumirane su tog dana u svečanoj misi u Španjolskoj, ali do dan danas taj ciborium je spašen i dalje je sačuvan i na njemu je zabilježena sljedeća fraza: “Tko će negirati misterij ovog kruha, kad nam i glupa riba propovijeda?”

Ciborij je smješten u crkvici izgrađenoj na tom mjestu, na ulazu crkvice naslikane su ribe i slikovito je prikazan cijeli ovaj događaj.

www.medjugorje-news.com/

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er