MEĐUGORJEVJERA I DUHOVNOST

Egzorcist svjedoči: “Đavao se boji Međugorja, na samo ime škrguće zubima!”

“Uveo sam ga u sakristiju. U tom sam trenutku osjetio želju da ga na jedan način izazovem: izgovorio sam samo ime Međugorja! U taj čas počeo je strašno škrgutati zubima. Dugo je škrgutao zubima na tu riječ! ”

Giovanni Maria Leonardi je 82-godišnji kapucinski svećenik. Rođen u Pesaru u Italiji, ušao je u novicijat kapucina u Camerinu s petnaest godina, nekoliko je godina bio regionalni voditelj skupine Obnove Duha. Ali otac Leonardi također je bio poznati egzorcist.

U knjizi “Kako se vrši molitva oslobođenja”, autor Don Marcello Stanzione intervjuira ovog svećenika.

“Moja služba egzorcista bila je prilično posebna. Budući da sam tih godina bio odgovoran za skupine Obnove u duhu i da su mi se događali neki posebni slučajevi, nekoliko puta sam se osobno predstavio nekim biskupima u regiji izražavajući se manje-više ovako: “Posjedujete oružje za borbu protiv neprijatelja. Želim biti… naoružan i branjen ”.

Služba egzorcista

Biskupi koji su bili najpažljiviji prema službi egzorcista, obično su mi dodijelili tu zadaću. Međutim, nisam nikome dao do znanja da mi je dana ta vlast. Čekao sam pravi trenutak da djelujem s onom vlašću koju su mi dali pastiri Crkve. Tijekom tog vremena prisustvovao sam raznim sastancima egzorcista, kako u zemlji tako i u inozemstvu. Bile su to prve konferencije koje su organizirali neki egzorcisti. Bilo je to osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća, dakle prije velikog jubileja 2000. godine. Još smo morali izabrati upravitelja egzorcista na međunarodnoj razini koji bi nas službeno zastupao pred cijelom Crkvom”.

Epizode đavolske prisutnosti

Prije velikog jubileja 2000. godine, “kada je don Dino Foglio još organizirao ljetne susrete za mlade Obnove u Duhu, svećenik iz Marke vršio je službu egzorcista na jednom od tih skupova.

“Dobro se sjećam te djevojke (ime joj nisam zaboravio do danas) koja se srušila na pod usred skupa. Činilo se da joj se od silovitosti pada, glava razbija na komadiće. Toliko se čulo! Umjesto toga, nije se dogodilo ništa!

Čovjek koji se, provocirajući, pridružio našoj maloj skupini za molitvu oslobođenja, iznenada je osjetio napad đavla: duh zla je prešao s nje na njega. Užasnut, čovjek je kriknuo od straha. Ponižen u svojoj drskosti, ubrzo je oslobođen milosrdnom Božjom rukom”.

Pjevanje Gospodinu

Drugi put, tijekom molitvenog sastanka, “neprijatelj se oslobodio s očitim znakovima protiv jedne žene. Sve je uhvatio strah. Mirno sam zamolio prisutne da ne odlaze. Naprotiv, predložio sam da se odmah uzdigne pjesma u jezicima Gospodinu. Ta jadna žena, opsjednuta, polako se srušila na zemlju kao iscrpljena”.

Vrag i Međugorje

Otac Leonardi kaže da nikada nije trpio nikakvu đavolsku “podvalu”. “Bog brani svoje propovjednike. Jednom sam, iako sam znao da je taj čovjek zbog đavolske prisutnosti… opasan, lijepo ga dočekao, jer je htio da mu se služi sveta misa.

Uveo sam ga u sakristiju. U tom sam trenutku osjetio želju da ga na jedan način izazovem: izgovorio sam samo ime: Međugorje! U taj čas počeo je strašno škrgutati zubima. Dugo je škrgutao zubima na tu riječ! Zatim, kad smo opet bili kod oltara gdje je tabernakul, htio sam ga pozdraviti jednostavnim znakom križa preko njega. Čim sam podigao ruku, duh zla se oslobodio.”

„Hvala Bogu“, prisjeća se egzorcist, „između mene i tog opsjednutog čovjeka stvorila se neka barijera. S silinom kojom je opsjednut đavlom, pokušao me dohvatiti, ali nije mogao, nije mogao ništa osim škrgutati. Imao sam osjećaj kao da grebe po nelomljivom staklu. Zatim se, iscrpljen, srušio na tlo.”

Tko ne vjeruje u vraga

Naposljetku, svećenik kaže don Marcellu Stanzioneu da “onaj tko ne vjeruje u postojanje đavla, ne samo da ne vjeruje u Isusa i njegovo Evanđelje, nego nema ispravnu percepciju stvarnosti, što je – dodaje – često još uvijek pod vlašću princa zla.”

Podsjetimo, don Ambrogio Villa, također egzorcist govori što je đavao izvijestio o Međugorju tijekom egzorcizma. “Ona plače za svojom djecom. Voli svoju djecu. A to mjesto je naš pakao na zemlji.”

Naime, nakon više sati molitve u egzorcizmu, on je odlučio pustiti pjesmu posvećenu Kraljici mira u Međugorju:

“Tijekom egzorcizama, svećenik oslobađa u ime Božje snagom Kristove krvi i snagom Marije. Đavao se boji Marije, mrzi je, ali je se boji na nevjerojatan način. Molio sam se, ovaj egzorcizam je trajao 3 sata i demon nije otišao jer je vjerovao da je moćniji.

I tako sam pustio pjesmu “Gospa Majka Moja” na mobitelu. Nakon dva retka čuje se: “tamo nema nikoga”. Demon govori kroz glas opsjednute osobe. Pa mu ja mirno kažem: “kako si ti varalica, znači da tu nešto ima”. A on, potpuno se promijenivši, kaže: “Ona plače za svojom djecom. Ona voli svoju djecu. A to mjesto je naš pakao na zemlji.”

U drugoj epizodi, isti egzorcist na glavu opsjednutog čovjeka prislonio je vrećicu u kojoj je bila zemlja s Pdbrda, mjesta ukazanja. Demon je žestoko reagirao i rekao: “Makni tu zemlju”. Upitao sam zašto: “Jer je blagoslovljena!” Ali opsjednute osobe ne znaju što se nalazi u vrećici, ne znaju da je unutra to kamenje i odakle dolazi“, posvjedočio je egzorcist Villa.

www.medjugorje-news.com

Izvor
vjera
Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er