CRKVAVJERA I DUHOVNOST

Egzorcist: Demon pobačaja otkrio je svoje ime

DEMON POBAČAJA! “Lucy” opsjedaju demoni koji je svake noći muče. Rugaju joj se, označavaju njezino tijelo ogrebotinama i opeklinama, tvrde da je posjeduju i često joj izvrću bolesnu nogu, što je za nju doista mučno. Demoni su pritom nemilosrdni i neumoljivi.

Nakon niza intenzivnih sesija egzorcizama, demoni su oslabili. Činilo nam se da su možda dovoljno slabi da bi ih Isusovom snagom natjerali da otkriju svoja imena. Otkrivanjem njihovih demonskih imena dobiva se dodatna snaga za njihovo istjerivanje i sugerira se da se bliži vrijeme njihovog izlaska.

Zato sam iznova zahtijevao: “Dicas mihi nomen tuum” (“Reci mi svoje ime”). Ovaj je redak izravni citat iz tradicionalnog obreda egzorcizma. Demon se snažno opirao. Napokon je s velikom nevoljkošću odao svoje ime: “Abyzou”.

Potražio sam. Nekoliko se izvora slaže: Abyzou (također se piše Abizou, Obizu, Obizuth, Obyzouth, Byzou) ime je “ženskog” demona na Bliskom istoku okrivljenog za pobačaje i smrtnost novorođenčadi. *

To je imalo savršenog smisla. Nažalost, Lucy je jednom imala pobačaj. Iskreno se pokajala, otišla na ispovijed i ostala vrlo skrušena. Iako se grijesi opraštaju u sakramentu, to ne znači da se pridruženi demoni odmah izbacuju. Često je potrebno vrijeme pročišćavanja. S obzirom na težinu grijeha i tragičnu smrt djeteta kojom je grijeh rezultirao, uslijedila je borba za istjerivanje ovog demona.

Abyzou se podsmjehivao Lucy zbog pobačaja. Demon joj je govorio da joj se nikad ne može oprostiti. Igrao je na njezin duboki osjećaj krivnje i pokušao je odvući u tamu beznađa i očaja.

To je tipično demonsko ponašanje. Demoni ne samo da vas iskušavaju da počinite grijeh, već vas onda, ako to učinite, izruguju i sramote zbog toga. Uvjerili smo Lucy da joj je grijeh uistinu oprošten i izmolili molitvu za njezinu bebu. Lucy će također trebati savjetovanje nakon pobačaja ili sudjelovanje u skupini potpore za iscjeljenje rana pobačaja.

Usred egzorcizma, jedan od nas je bio nadahnut podići ikonu Gospe od Guadalupe. Demon pobačaja je upao u veliki grč. Stoga smo više puta zazivali Gospu pod ovim naslovom i demon se grčio svaki put kad bi se ikona podigla.

Image result for lady of guadalupe unborn

Učinkovitost ove svete slike nije slučajna. Ikona Gospe od Guadalupe otkriva Mariju kao trudnicu i pod tim naslovom se često zaziva za nerođenu djecu. Štoviše, pod njezinim je nogama simbol mjeseca i tame, referenca na vraga. Juan Diego, na čijoj se tilmi slika pojavila, na svom ju je materinjem jeziku nazvao: “Te Coatlazopeuh” – “ona koja zdrobi zmiju”.

Pobačaj je težak grijeh. No Lucy i svi ostali trebali bi znati da postoji Božanski izvor iscjeljenja i mira. U Gospi od Guadalupe imamo neustrašivog zagovornika koji gazi Abyzoua i donosi Božje ozdravljenje. “Gospo od Guadalupe, mistična ružo, moli za nas.”

* Demoni nemaju fizičko tijelo ili spol pa tehnički nije muško ni žensko.

Izvor

Prikaži više

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er