CRKVAHRVATSKAVIJESTIVJERA I DUHOVNOST

Drugi dan 2. Mladifesta Hrvatska: Kateheza p. Ike Mandurića, svjedočanstvo Željke Markić i koncert Hržice i Mioč

Posljednji dan je 2. Mladifesta u Hrvatskoj koji je započeo 11. rujna u Petrinji, a održava se pod geslom „Tko je žedan, neka dođe!“. Donosimo fotografije i kratak izvještaj drugog dana 2. Mladifesta Hrvatska koji je zaključen koncertom Alana Hržice i Vanesse Mioč.

Program, koji se može pratiti putem Facebooka Mladifest Hrvatska i na YouTube kanalu Mladifest Hrvatska, započinje svaki dan u 16 sati. Na ovogodišnjem programu sudjeluju sisački biskup Vlado Košić, p. Ike Mandurić, fra Stjepan Brčina, Alan Hržica, mlada hrvatska intelektualka Ivana Foretić, majka petero djece i jedna od urednica portala Žena vrsna te ostali predavači i mladi koji će podijeliti svoja svjedočanstva.

U subotu je svjedočio predstavnik Katoličke malonogometne lige, suradnik Kursilja i Salezijanske mladeži iz Zagreba Hrvoje Brčić.

Foto: Marin Fran

Potom je svjedočila Željka Markić iz U ime obitelji.

Foto: Marin Fran

„Prošle godine me se dojmio Mladifest u Viduševcu. Kad me je zvao velečasni Marijan nisam uopće dvojio bih li pristao ili ne bi. Bilo je samo pitanje hoće li biti moguće. Uistinu mi je drago. Kad sam prošli put bio ovdje bilo mi je ganutljivo i lijepo i tako mi je sada“, rekao je pater Ike.

Foto: Alan Hržica

U večernjim satima je u gradskom paviljonu održan koncert Alana Hržice i Vanesse Mioč kojim je i zaključen drugi dan 2. Mladifesta Hrvatska. 

Foto: Alan Hržica

„Mislim da je u ovom izazovnom vremenu korone i svega jako bitno da se događaju koncerti koji uzdižu naš duh i gdje nam dolazi jedna snaga od Boga da ne zapadnemo u nekakvu tjeskobu i malodušje“, rekao je Hržica.

Foto: Marin Fran

Foto: Alan Hržica

Danas se Mladifest nastavlja klanjanjem, piše Marijina legija iz Petrinje. Potom svjedoči Petrinjac Sanjin Jurić o tome kako je izabrao svećeništvo kao svoj životni poziv, a svjedočit će i jedan bračni par o radosti i ljepoti bračnog poziva. Katehezu i misno slavlje će održati biskup Vlado Košić. 

Ovdje možete pogledati katehezu i svjedočanstva, odnosno program drugog dana 2. Mladifetsa Hrvatska:

www.medjugorje-news.com/hkm.hr

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Please turn off adblocker