CRKVAVJERA I DUHOVNOST

Don Ivan Bosco i čudesno ozdravljenje slijepe djevojčice

Događaj se zbio u crkvi Marije Pomoćnice kršćana koju je don Bosco sagradio u blizini kompleksa domova i škola koje je izgradio za dječake u Torinu.

Kad je don Bosco stigao – pitao je djevojčicu o njenom stanju. Maria Stardero nije rođena slijepa nego je vid potupuno izgubila zadnje  dvije godine.

Doktori su tvrdili da nema nade za njen vid. Na njegovo pitanje vidi li predmete barem po veličini – odgovor je bio – negativan. A isto tako I na pitanje može li vidjeti svijetlo.

  • Želiš li vidjeti? pitao je don Bosco?.
  • O, da. To je jedina stvar koju želim. …
  • Hoćeš li koristiti svoje oči za dobro svoje duše i ne vrijeđati Boga?
  • Obećavam da hoću. Svim svojim srcem.

Dobro. Ti ćeš dobiti opet vid. Prisutne je ohrabrio da imaju povjerenja u zagovor Gospin. Izmolio je s njima Zdravo Mariju, drugu molitvu Gospi, Zdravo Kraljice. Još ih je jednom pozvao na apsolutno povjerenje u molitve Majke Božje i blagoslovio je djevojčicu. Poslije toga don Bosco držao je medaljicu Marije Pomoćnice kršćana, te je upitao pred njom: “Za slavu Božju i Blažene Djevice, reci mi što držim u ruci.” Vidim… rekla je djevojčica i odmah je počela opisivati detalje medaljice. Kad je ispružila ruku on ju je zakotrljao u kut želeći da sama dođe do medaljice kako bi se mogla osvjedočiti da joj je Blažena Djevica potpuno povratila vid.

Djevojčica je otišla do zatamljenijeg djela prostorije  i sama uzela medaljicu. Maria je bila tako luda od radosti da je zaboravila zahvaliti za molitvu don Boscu.  Nedugo za tim vratila se s donacijom za njegov rad. Četrdeset šest godina nakog toga 1916, kako je provjerio jedan salezijanac, ona je još uvijek imala savršen vid. …

www.medjugorje-news.com/ magnifikat.hr

Napisite nam Vaše svjedočanstvo

Vezani članci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button

Adblock Detected

Molimo Vas ugasite AdBlock-er